Annons:

Sök

Annons:

Duo sätter ner foten efter försäljningsplaner – kallar till stormöte

Frank Axelsson och Jan-Olof Svensson slåss för Sockenstugan i Virserum och kallar till stormöte på onsdag. Foto: Ossian Mathiasson

Duo sätter ner foten efter försäljningsplaner – kallar till stormöte

Kyrkofullmäktige i Aspelands pastorathar bestämt sig för att avyttra Sockenstugan i Virserum. Det skapar irritation i Virserum och Frank Axelsson och Jan-Olof Svensson kallar till stormöte på Bolaget på onsdag kväll. 

Annons:

Aspelands pastorat har under flera års tid planerat försäljning av flera församlingsfastigheter och bestämde sig under hösten för att alla församlingar behåller en fastighet för att ha sin verksamhet i. 

De tre församlingsråden i Lönneberga, Virserum och Järeda berörs. I Virserum är tanken att församlingshemmet, som just nu är tillfälligt stängt på grund av fuktskada, ska finnas kvar medan Sockenstugan avyttras. 

”Det har funnits diskussioner i församlingsrådet om att det kan finnas engagerade Virserumsbor som är intresserade och vill organisera någon form av allmännyttig förening och ta över huset. I så fall kommer vi vara positiva till det”, sa kyrkoherden Mikael Eriksson till DH i början av februari. 

"Måste räddas"

Nu väljer Virserumsborna Frank Axelsson och Jan-Olof Svensson att kalla till stormöte angående Sockenstugans och församlingshemmets framtid med anledning av församlingsrådets beslut att avyttra Sockenstugan. 

”Vi tycker att vår vackra Sockenstuga måste räddas (kanske äldsta byggnaden i Virserum) och vara kvar i kyrkan regi framöver och bli vårt nya församlingshem i nära anslutning till kyrka och kapell”, skriver Frank Axelsson och Jan-Olof Svensson i ett brev som har publicerats på sociala medier. 

"Ett av stiftets vackraste församlingshem"

Virserumsduon punktar upp flera anledningar till varför de tycker som de gör. De anser att det är ett elände för äldre att gå nerför backen till församlingshemmet, att Sockenstugans placering inte kan bli bättre och att det blir färre medlemmar i församlingen om församlingsrådets plan går igenom. 

”Med mindre investeringar, litet kök och hiss skulle det bli ett av stiftets vackraste församlingshem. Vi hoppas att vi med gemensamma krafter kan få vårt församlingsråd att ändra synpunkt. Vi har hört oss för angående att förening tar över, det finns oss veterligen ingen förening i Virserum som vågar ta över med tanke på driftskostnader”, skriver Axelsson och Svensson. 

Duon hoppas på god uppslutning från Virserumsborna på onsdagens möte där kyrkoherden Mikael Eriksson, församlingsherden Ola Sandberg och församlingsrådet finns med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: