Annons:

Sök

Annons:

FINA GESTEN: SKÄNKTE FLERA TUSEN HANDSKAR TILL SJUKHUSET

En person från Västervik skänkte flera tusen engångshandskar till sjukhuset. Foto: Jakob Karlsson

FINA GESTEN: SKÄNKTE FLERA TUSEN HANDSKAR TILL SJUKHUSET

Samhället sätts på prov av coronaviruset. En person i Västervik har gjort en gyllene insats. Han köpte flera tusen engångshandskar och skänkte dem sedan till sjukhuset.
– Det gäller att hjälpas åt nu, säger han till Aftonbladet.

 

Annons:

Personen vill vara anonym och har reagerat på att sjukvården börjar uppleva brist på olika material. Då bestämde han sig för att själv agera.

– Jag hörde hur Region Stockholm börjar få slut på skyddsutrustning. Jag tänkte: ”Vad finns det att tillgå?”. Jag tittade runt på Ica Maxi och såg att utbudet av handskar var kvar. Regionen och myndigheterna verkar lite handlingsförlamade. De borde skicka ut någon med firmakortet och köpa skiten innan det köps upp, säger han till Aftonbladet som berättar om den fina gärningen.

"Gör det i solidaritet"

Personen rensade hyllan och uppskattningsvis blev det 2 000 engångshandskar som skänktes till sjukhuset.

– Jag gör det i solidaritet med sjukvårdspersonalen som drabbas av det, som kommer stå där utan utrustning. Mannen som mötte mig i entrén trodde jag var från kommunen. Men jag förklarade att jag sett att det var brist i Stockholm och att jag tagit en sväng för att se vad som fanns.

Till Aftonbladet uppmanar Västerviksbon fler att följa hans exempel:

– Det här är för folket. Och det måste komma från folket också. Jag uppmanar andra att hjälpa till. Någon kanske nappar på idén. Sjukvården kommer gladeligen ta emot det om det är i obrutna förpackningar.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: