Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: PLANERADE OPERATIONER I LÄNET FLYTTAS FRAM – BRIST PÅ PERSONAL

Planerade operationer flyttas fram. Foto: Pixabay

JUST NU: PLANERADE OPERATIONER I LÄNET FLYTTAS FRAM – BRIST PÅ PERSONAL

Planerade operationer vid Länssjukhuset i Kalmar skjuts upp. Även sjukhusen i Oskarshamn och Västervik kan komma att beröras. Det skriver regionen i ett pressmeddelande.

Annons:

Anledningen till detta är brist på personal, då många medarbetare är hemma på grund av sjukdom eller vårdar sjuka barn. Ledningen vid Länssjukhuset har tagit beslutet att börja skjuta upp planerade operationer från och med tisdag för att säkerställa att akuta och högprioriterade operationer kan genomföras. 

– De nya föreskrifterna om att personal ska vara hemma även vid lättare förkylningssymtom gör att vi behöver se över vår bemanning. Därför drar vi nu ner en del av de planerade operationerna för att frigöra operationsutrymme. Akuta operationer och operationer av cancer och de mest sjuka prioriteras. Det är ungefär samma läge som vi har i semestertider, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Hur och i vilken omfattning vården kommer att påverkas är svårt att säga, enligt regionen. Även vissa mottagningar kan behöva justera sin verksamheter. Alla berörda patienter kommer att bli kontaktade av vården. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: