Annons:

Sök

Annons:

Företagarens förslag kan slå flera flugor i en smäll

Hans-Peter Garpenklint har en idé för att få stopp på spridningen av coronaviruset och hjälpa kommunens hotell. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Företagarens förslag kan slå flera flugor i en smäll

Hans-Peter Garpenklint från Järnforsen har presenterat idéer som han har för att minska coronasmittan och hjälpa till i den rådande situationen.
– Det går inte att stoppa virussmittan men det går att påverka smittspridningshastigheten så att inte sjukvården kollapsar, säger Hans-Peter Garpenklint. 

Annons:

I slutet av förra veckan blev de lokala politikerna, Johan Svensson (M) och Anders Andersson (KD), inbjudna till Hans-Peter Garpenklint som plockade fram flera olika förslag för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. 

Han är med och driver livsmedelsaffären med bageri i Järnforsen tillsammans med sin hustru och dotter och ska börja med kostnadsfri hemkörning av varor till alla som tillhör någon riskgrupp eller är sjuka i Järnforsen med omnejd. 

Det är en åtgärd som han tänker vidta och han har även tagit ett steg till när det gäller beslutet att isolera äldreomsorgen med inga besök eller gäster. 

– För att detta ska fungera måste även personal isoleras och avskärmas från smittorisk. Vårdpersonalen som isoleras och avskärmas ska belönas med ett stort lönepåslag. Jag tycker också att hotell, som stänger ner, ska användas till vårdpersonal och övriga personal som behövs för transporter. Då kan kommunen gå in och hyra ett antal rum hos de som hyr ut rum i kommunen. Det finns flera hotell och vandrarhem, säger Hans-Peter Garpenklint.

"Har verkligen tänkt till"

Johan Svensson (M) fick ta del av Garpensklints förslag i söndags och även på dagens presskonferens i Järnforsen. 

– Han har verkligen tänkt till. Idéerna som han lämnade till oss i söndags har faktiskt genomförts på nationell nivå i Sverige med att stänga samtliga universitet och gymnasium och inte stänga barnomsorg, förskolor och grundskolor. Att använda hotell och vandrahem till isolerad och avskärmad vårdpersonal ser jag som ett utmärkt förslag, säger Johan Svensson och fortsätter:

– Då gör vi tre saker på en och samma gång. Vi ser till att äldrevården kan fortsätta, vi erbjuder rum till personalen och vi gynnar hotellnäringen eller de som har rum i kommunen på ett vettigt sätt genom att köpa något som vi vill ha. 

Har du pratat med politikerna om Garpenklints idéer?

– Ja, de tycker att det är en bra idé. Jag har pratat med kommunalrådet och kommunchefen och de säger inte nej men de kan inte säga ja heller. Det kommer massa med förslag men det blev positivt bemött. 

Dagens Hultsfred har sökt kommunalrådet Lars Rosander vid olika tillfällen men utan framgång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: