Annons:

Sök

Annons:

Matbutiker håller extraöppet för kunder i riskgrupper

Både Netto i Hultsfred och ICA Nära Krysset i Virserum kommer ha öppet på vardagsmorgnar för personer i riskgrupper. Foto: Pixabay

Matbutiker håller extraöppet för kunder i riskgrupper

Netto i Hultsfred och ICA Nära Krysset i Virserum har från och med nu extraöppet på morgonkvisten för kunder i olika riskgrupper.

Annons:

Med anledning av den för närvarande spridningen av coronaviruset väljer många livsmedelsaffärer att agera på olika sätt. Flera butiker satsar på extraöppet på morgonen för äldre över 70 år och andra riskgrupper för coronaviruset. 

Netto i både Hultsfred och Vimmerby satsar på att ha extraöppet mellan klockan 7.15 och 8.00 under fyra vardagar (tisdag-fredag) för personer som är över 65 år eller har svåra sjukdomar, till exempel cancer, högt blodtryck, hjärt- och lungsjukdomar eller diabetes.

– Vi ser att många av våra äldre kunder saknas i butikerna och vi förstår deras rädsla, och vill erbjuda dem en trygg plats att handla på. Min personal är ändå på plats på morgonen och det är en liten insats för oss att öppna tidigt men som kan ge värde för många andra människor. Det känns som en enkel samhällsinsats för oss i butikerna, säger Sofie Zeilon, distriktschef för Netto. 

Krysset satsar på extraöppet

Även ICA Nära Krysset i Virserum kommer från och med i dag ha öppet på morgonen för personer i de nämnda riskgrupperna. De ska ha öppet varje vardagsmorgon mellan klockan 7.00 och 7.50. 

– Vi har fått förfrågan av flera av våra kunder som ingår i riskgrupp om när de ska kunna handla. Extraöppet är ett initiativ som flertalet butiker gör och därför har vi valt att testa det. Vi jobbar också med hemkörning, en gång i i veckan till pensionärer, en tjänst som används av flera nu. Vi försöker också uppmana gemene man som är frisk att handla till sina närstående som av någon anledning inte kan eller vill ta sig ut, säger Roberth Sundberg på ICA Nära Krysset i Virserum.

Även ICA Nära Mathuset i Hultsfred gör vad de kan för att skydda och hjälpa de äldre kunderna. 

”Sedan tidigare hjälper vi kunder som är över 65 år med att handla varor och leverera dem till hemmet. Vi kör ut i Hultsfred, Vena, Lönneberga och Silverdalen. Till följd av coronaviruset utökar vi nu denna tjänsten ytterligare. Vi kommer nu köra ut varor måndagar och torsdagar”, skriver ICA Nära Mathuset i Hultsfred på sin Facebooksida. 

Hemleverans i Mörlunda och Järnforsen

ICA Nära Sundbergs i Mörlunda gör en insats som handlar om att de plockar ihop varor som körs hem till personer i Mörlunda som är i karantän eller tillhör någon riskgrupp och inte har någon granne eller släkting som kan hjälpa till. 

Handlarn i Järnforsen erbjuder hemkörning av varor till personer som tillhör någon riskgrupp eller är sjuka i Järnforsen med omnejd. 

Har vi missat någon matbutik som gör en liknande insats under coronakrisen? Skicka ett mejl till ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: