Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Myndigheten stoppar trängsel i restaurangmiljön

Folkhälsomyndigheten förbjuder allt utom bordsservering på restauranger, caféer och barer för att stoppa smittspridning av coronaviruset. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

JUST NU: Myndigheten stoppar trängsel i restaurangmiljön

Här kommer nästa beslut i coronakrisen. Från och med nu måste restauranger, nattklubbar och caféer se till att det inte bildas någon trängsel i deras lokaler. 

Annons:

Johan Carlson från Folkhälsomyndigheten och socialministern Lena Hallengren (S) meddelade vid en pressträff på tisdagen att man förordar bordsservering på restauranger, caféer, barer och nattklubbar framöver för att minska coronavirusets smittspridning.

– Många beslut som fattas drabbar hårt. Vi gör det för att se det som nödvändigt att minska smittspridningen. Det är nödvändigt för att se till att hålla smittspridningen på lägsta möjliga nivå, sa Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, under presskonferensen. 

– Vi förbjuder inte barer att verka, vi förbjuder att man står i baren. De barer som har sittplatser kan ha det. Det innebär att det inte ska förekomma barservering eller häng. Man ska bara ta emot sittande gäster som serveras vid bordet. 

"Försök att inte vara så nära"

Socialministern Lena Hallengren sa under presskonferensen att folk kommer att bli sjuka och att det enda sättet är att möta krisen tillsammans genom att alla tar sitt ansvar. 

– Beslutet kommer att påverka företagare runt om i landet. Vi förstår det. Men det är nödvändigt. Försök att inte vara så nära, sitta tätt, tränga ihop er. Använd telefon, videochatt, annan teknik för att komma i kontakt med släkt och vänner. Det gäller särskilt i kontakt med äldre personer och andra som är extra sårbara, sa Lena Hallengren under presskonferens. 

"Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor", skriver myndigheten i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: