Annons:

Sök

Annons:

POLISMÖRDAREN VILL FLYTTAS FRÅN ANSTALTEN I VÄSTERVIK

Tony Olsson som dömts för mord på två poliser i Malexander, vill ha egna prermissioner utan bevakning från Västerviks anstalten.

POLISMÖRDAREN VILL FLYTTAS FRÅN ANSTALTEN I VÄSTERVIK

Tony Byström, tidigare Olsson, som dömts till livstids fängelse för att ha mördat två poliser i Malexander, begär att få permissioner på egen hand utan bevakning samt att han flyttas till en annan anstalt än Västervik, som har en lägre säkerhetsklass.

Annons:

Tony Olsson fick tidigare i år sitt livstidsstraff tidsbestämt. Nu yrkar han genom sin advokat att förvaltningsrätten undanröjer kriminalvårdens beslut om bevakade permissioner och låter honom ha permissioner på egen hand. Det gäller även permissioner med övernattning. Han vill också bli flyttad till en anstalt som har lägre säkerhetsklass än vad Västerviksanstalten har, där han nu avtjänar sitt straff.

"Kriminalvården har gjort en felaktig bedömning utifrån omständigheterna i ärendet", skriver hans advokat.

Kriminalvården anser att Tony Olsson ska få permissioner som är bevakade. Permissioner på egen hand beviljas inte.

"Risken är alltjämt att Tony Olsson ska begå nya brott eller missköta sig om han beviljas permissioner på egen hand", skriver Kriminalvården.

De anser inte att Tony Olsson ska flyttas till en anstalt som har lägre säkerhetsklass än vad anstalten i Västervik har.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: