Annons:

Sök

Annons:

CORONAVIRUSET UPPTÄCKT PÅ ÄLDREBOENDE

Två personer på ett äldreboende i länet har bekräftats smittade av coronaviruset. Foto: MostPhotos

CORONAVIRUSET UPPTÄCKT PÅ ÄLDREBOENDE

I dag har Region Kalmar upptäckt att två personer på ett särskilt boende i länet är smittade av coronaviruset. Var det särskilda boendet ligger vill man inte gå ut med.

Annons:

De fall som upptäckts är en man i 85-årsåldern och en kvinna i 90-årsåldern. Proverna togs under tisdagen och provsvaren kom i dag. Fallen är nummer 17 och 18 i länet. Totalt har 260 prover gjorts och sex personer är inlagda på sjukhus, ingen behöver intensivvård.

Det här är första gången som personer på ett särskilt boende, det formella namnet för äldreboende, upptäcks med smittan.

Skälet bakom provtagningen är att infektionskliniken i Kalmar genomfört slumpmässiga provtagningar på flera särskilda boenden i länet. Orsaken är förstås att upptäcka smittan så fort som möjligt.

– Under dagen har vi informerat personalen på boendet och inlett kontaktspårning. Genom att tidigt hitta smitta och stoppa spridning kan vi rädda liv bland våra äldre, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Vår tidning har sökt Labbé Sandelin som lovat att ringa upp. Region Kalmar går inte ut med information om var det särskilda boendet ligger.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: