Annons:

Sök

Annons:

DISPENSANSÖKAN INLÄMNAD FÖR ATT ARRANGERA BALEN

En dispensansökan för att arrangera balen i Vimmerby och Hultsfred senare i vår har lämnats in till Folkhälsomyndigheten. Foto: Arkiv

DISPENSANSÖKAN INLÄMNAD FÖR ATT ARRANGERA BALEN

Studentbalen i både Vimmerby och Hultsfred kan komma att ställas in. Ledarna Ann-Britt Frost och Maria Jendestam har ansökt om dispens till Folkhälsomyndigheten.

Annons:

Balen är utan tvekan en av många höjdpunkter för avgångseleverna på varje gymnasium och något som de ser fram emot under lång tid. 

I både Vimmerby och Hultsfred finns en oro för att balen ska ställas in på grund av coronavirusets framfart och regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. 

"Vi tränar inte just nu"

Ann-Britt Frost och Maria Jendestam, som lär eleverna att dansa i både Hultsfred och Vimmerby, har varit i kontakt med Johan Karlsson och Johan Giesecke på Folkhälsomyndigheten för att få dispens till att arrangera de två baluppvisningarna senare i vår. 

– Jag kan inte säga något om hur det blir. Jag och Maria har i alla fall ansökt om dispens och varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten. Det är oklart, jag kan inte svara på varken hur eller när, säger ledaren Ann-Britt Frost. 

Vad har ni angett för skäl i er dispensansökan?

– Vi har skrivit precis vad vi håller på med och vad vi gör. Vi vill bli hörda och att de kan hjälpa oss, säger hon och tar Hultsfredssituationen som ett exempel:

– I Hultsfred är det bara 20 dansande par och några sittande. Sedan är frågan om det får vara publik eller inte? Ansökan skickades in i går och vi hoppas på att få svar inom kort.

Pågår det någon balträning i Vimmerby eller Hultsfred just nu?

– Nej, vi tränar inte just nu. Det ligger nere tills vidare. Vi ska träna egentligen men vi ligger lågt med all balträning tills vidare, i alla fall fram till påsk. Det är så i både Vimmerby och Hultsfred. 

Vad säger de berörda gymnasiernas balkommittér till er?

– De är bekymrade över alla bestämmelser, men vi har inget annat än att följa det. Annars blir vi hängda och vi kan inte göra oss olagliga. Vi får återkomma när vi vet något. 

"Inte med och arrangerar"

DVH/DH har varit i kontakt med Andreas Ekberg, en av tre rektorer på Hultsfreds gymnasium, som berättar att balen är ett evenemang som drivs av avgångseleverna. 

– Vi som skola är inte med och arrangerar balen, säger Andreas Ekberg. 

Hultsfreds gymnasiums balkommitté vill inte medverka i artikeln.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: