Annons:

Sök

Annons:

  • Prolympiaelever städade naturen och tjänade pengar till resa

    Sjundeklassare på Prolympia i Virserum gjorde insats för naturen och tjänade ihop pengar till den kommande skolresan till Polen. Foto: Privat

  • Prolympiaelever städade naturen och tjänade pengar till resa
  • Prolympiaelever städade naturen och tjänade pengar till resa
  • Prolympiaelever städade naturen och tjänade pengar till resa

Prolympiaelever städade naturen och tjänade pengar till resa

Strax före påsklovet hjälpte Prolympias sjundeklassare naturen på traven genom fagning av Högarps ängar. De intjänade pengarna går till en toleransresa till en skola i Polen.  

Annons:

Årskurs 7-eleverna på Prolympia i Virserum och en del personal samlades strax före påskledigheten för årets fagning i kulturreservatet i Högarps by. 

Sedan många år tillbaka finns har Högarps by, som är ett av Smålands tre kulturreservat, och Prolympia ett samarbete. Markägare och arbetsledaren Carl Samuelsson delade in eleverna i tre arbetsgrupper och gav olika arbetsuppgifter samtidigt som han passade på att berätta om reservatets historia. 

Pengarna går till resa till Polen

Denna dag fick eleverna rensa bort gammalt ris som blivit liggandes från föregående år och gjorde en insats för att hjälpa naturen på traven. 

– Eleverna var arbetsvilliga och glada där det var mycket uppskattat att få vara ute i friska luften och umgås tillsammans samt att få göra något gruppstärkande utanför klassrummet, säger kurator Karin Månsson, som också deltog under elevernas fagning.

Eleverna har under årens lopp blivit tilldelade olika arbetsuppgifter. Tidigare år har det förekommit att de krattat löv och reparerat marken efter vildsvinens framfart. Eleverna tjänade ihop 15 000 kronor som kommer väl till pass. De intjänade pengarna kommer att gå till elevernas kommande toleransprojekt i årskurs 8.

– Eleverna kommer att få arbeta med temat ”Fred och Frihet” samt få genomföra en toleransresa till Polen där vi även har ett utbyte med en annan skola. I dessa tider är det nu oklart hur resan kan genomföras till hösten, alternativt flyttas resan fram till våren, säger Karin Månsson. 

"Viktig del i vårt värdegrundsarbete"

Karin Månsson är samordnare av projektet där hon håller i planeringen och kontakten med skolan i Polen.

– Projektet är en viktig del i vårt värdegrundsarbete när det gäller att främja allas lika värde och internationell förståelse. Det är inte bara själva resan som är viktig utan också vägen dit där eleverna själva får bidra för att ”räfsa sig till Polen”.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: