Annons:

Sök

Annons:

Digitala lösningar ska leda till förenklad administration

Hultsfreds kommun jobbar med digitala lösningar som ska förenkla administrationen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Digitala lösningar ska leda till förenklad administration

Digital signering ska i möjligaste mån införas på protokoll och övriga dokument där det i dag sker handskriven signering. 
– Vi vill få till digitala lösningar vid våra sammanträden, säger Emma Oscarsson på kommunkansliet. 

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde var ärendet med digitala lösningar för förenklad administration vid sammanträden uppe på agendan. 

– Vi vill bland annat lösa digital signering av protokoll, det ligger närmast till hands, och kolla på mötessystem för till exempel votering. Vi vill titta på olika lösningar, säger Emma Oscarsson.

Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun, berättar att tekniken ska hjälpa till att underlätta administrationen kring sammanträden med anledning av covid-19.

– Arbetet har påbörjats skyndsamt. Det här med voteringssystem och upprop kan vara något för kommunfullmäktige. På så vis kan man effektivisera många bitar under ett sammanträde. Det är en utveckling som pågår i kommuner och regioner och som påskyndas av situationen med coronapandemin. Det är det som gör att vi vill få fram det och titta på de tekniska lösningarna, säger Lars Rosander. 

Livesänt fullmäktige kan bli verklighet

Med tanke på den aktuella översynen av ytterligare digitala lösningar har Liberalernas Börje Helgessons hjärtefråga om att webbsända kommunens fullmäktigemöten väckts till liv. 

– Översynen kan möjliggöra webbsändningar av fullmäktige i och med att tekniken utvecklas och att mognaden ökar. Då kan vi förhoppningsvis ha en mer permanent lokal på Valhall där biblioteket tidigare har huserat. Vi vill att vi ska få använda teknik på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare, säger Rosander. 

Frågan om digitala lösningar vid sammanträden ska hela vägen upp till kommunfullmäktige. Kommunkansliet ska återkomma med finansiering av införandet av digital signering och eventuellt mötessystem innan den 1 december 2020.  

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat om att ledamöter får delta på distans vid fullmäktige- och nämndsammanträden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: