Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: SÅ MÅNGA ÄR SMITTADE I HULTSFRED

Färre än tio personer från Hultsfred kommun har bekräftats med Covid-19. Foto: MostPhotos

EXTRA: SÅ MÅNGA ÄR SMITTADE I HULTSFRED

I dag kan Dagens Hultsfred berätta hur många som är smittade i varje kommun i länet. I Hultsfred handlar det om färre än tio fall.

Annons:

Region Kalmar har inte velat gå ut med någon geografisk info när det gäller antalet coronasmittade i länet. På vår tidnings begäran om uppgifterna ger man nu ut det exakta antalet för respektive kommun om antalet bekräftade fall överstiger tio stycken.

Vimmerby och Hultsfred är två av de kommuner som hittills ligger under tio fall. Andra kommuner i samma kategori är Mörbylånga, Borgholm, Högsby och Emmaboda.

I sex kommuner i länet är fallen minst tio. Västervik ligger på 24 bekräftat smittade hittills. Bara Kalmar kommun har fler med 80 stycken. Mönsterås noterar 19, Torsås 18, Oskarshamn 15 och Nybro 11.

Smitta på flera typer av boenden

Att regionen inte redovisar det exakta antalet för kommuner som har färre än tio fall motiveras med hänvisning till sekretesslagen.

Många olika typer av boenden i länet har bekräftad smitta. Det handlar om följande: särskilt boende, korttidsboende, LSS-boende, boende med hemtjänst och boende utan hemtjänst.

Mer information om vilka boenden det handlar om har vår tidning ännu inte tillgång till.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: