Annons:

Sök

Annons:

Länsstyrelsen om covid-19:

Läget är fortsatt allvarligt, bedömer Länsstyrelsen. Foto: MostPhotos

Länsstyrelsen om covid-19: "Läget är fortsatt allvarligt"

Läget är fortsatt allvarligt i Kalmar län och följderna av pandemin bedöms pågå under lång tid. Det skriver Länsstyrelsen i sin uppdatering över läget.

Annons:

"Smittspridningen av nya coronaviruset fortsätter att påverka stora delar av samhället i Kalmar län. Länsstyrelsens bedömning är att påverkan är fortsatt allvarlig och följderna av pandemin bedöms pågå under en lång tid framöver", skriver Länsstyrelsen i sin lägesuppdatering.

Länsstyrelsen bedömer att smittläget i länet är oförändrat jämfört med förra veckan. 

"Det är väldigt viktigt att allmänheten fortsätter att följa rekommendationerna och att ta det personliga ansvar som krävs, eftersom situationen fortfarande är allvarlig och att pandemin kommer att påverka samhället under en längre tid". 

Barn far illa

Trycket på hälso-, sjukvård och omsorg är fortsatt stort. Förberedelserna för att kunna utöka provtagning för sjukvårdspersonal hos regionen och kommunerna har kommit igång, menar Länsstyrelsen. 

"Den kommunala sjukvården är pressad på många håll, men många kommuner upplever bemanningssituationen som mer stabil just nu. Regionen har tagit fram riktlinjer för användning av visir inom den kommunala sjukvården. Länsstyrelsen bedömer att kommunerna kortsiktigt klarar sitt behov av skyddsmateriel, men på längre sikt är läget osäkert beroende på utvecklingen av smittspridningen. Det finns en oro för att det kommer besökare till länet, trots nationella rekommendationer som bidrar till ökad smittspridning och ökad belastning på hälso-, sjukvård och omsorg som följd", skriver man. 

Länsstyrelsen ser fortsatt stor risk för att pandemin bidrar till mer psykisk ohälsa i samhället. Det handlar bland annat om barn som far illa, våld i hemmet, missbruk och brottslighet. 

Länsstyrelsen uppmanar också invånarna att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och hålla fysisk distans, undvika resor, fester och andra situationer där många träffas samtidigt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: