Annons:

Sök

Annons:

Kommunen gör markköp i Mörlunda – kostar nästan en halv miljon

Hultsfreds kommun köper 10,6 hektar mark för 493 000 kronor i Mörlunda. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen gör markköp i Mörlunda – kostar nästan en halv miljon

Hultsfreds kommun har varit flitiga med markköp den senaste tiden. För strax under 500 000 kronor köper de 10,6 hektar mark i Mörlunda. 

Annons:

På tisdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott sa politikerna ja till köp av mark i Mörlunda. Det handlar om sammanlagt 10,6 hektar mark som de köper på beteckningen Mörlunda 7:1 som ska vara utspridd på fyra ställen i samhället. Priset landar på 493 000 kronor.

– Det är centralt belägen mark som följer gator och ligger i anslutning till särskilt boende i Mörlunda (Lundagården). Det är mark som folk redan tror ägs av Hultsfreds kommun men det gör den inte. Markägaren kommer i fortsättningen arrendera ut några hektar som betesmark, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Hur kommunen ska använda marken är inte klart. Markköpet ska gå hela vägen upp till kommunfullmäktige innan beslutet antas. 

– Det finns inga konkreta planer i dagsläget. Det är mark som finns på fyra olika ställen inne i samhället men ett par områden är i anslutning till Lundagården, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: