Annons:

Sök

Annons:

Evenemanget var i farozonen – i kväll arrangeras första rundan i Målilla

I kväll är det premiär för Målilla OK:s cykelbingo på orten. Foto: Ossian Mathiasson

Evenemanget var i farozonen – i kväll arrangeras första rundan i Målilla

Tanken var att inte Målilla OK skulle arrangera sina cykelbingon i sommar. Lennart Eklund och Marie Pettersson tog tag i saken och ser till att traditionen lever vidare.

Annons:

I kväll är det säsongsstart för Målilla OK:s populära cykelbingo som arrangeras på onsdagskvällar under juni, juli och augusti med start och mål vid den nya rastplatsen i Målilla, med andra ord precis intill bussterminalen. 

För några månader fattades ett beslut om att inte arrangera cykelbingo denna sommar men nu har det blivit ändring på det

– På föreningsmötet i februari sa vi att vi inte hade tid med cykelbingo och det beslutades att vi inte skulle ha det. När jag och min sambo kom hem sa vi att det bara måste gå. Vi frågade alla medlemmar och fick positiva svar från 13 personer som ställer upp. Vi har 13 tillfällen så det var inte mycket att diskutera. Varje medlem har ansvar för ett tillfälle, säger Lennart Eklund i Målilla OK. 

Cyklar sex-sju kilometer i Målilla

Som deltagare cyklar man en runda på sex-sju kilometer. Det finns tolv kontroller med bingonummer på varje kontroll och tipsfrågor på varannan kontroll. 

– Det är väldigt populärt. Är det ösregn kommer tio personer och är det solsken kommer 50 personer. Vi hoppas på stor uppslutning på dagens premiär, säger Lennart Eklund och fortsätter:

– Vi är en förening som orienterar så det är ett evenemang som vi gör utöver orienteringen där vi vill att folk ska må bra. Så här i coronatider ses cykling som en säker aktivitet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: