Annons:

Sök

Annons:

Ännu ett coronafall i Hultsfred och ytterligare ett dödsfall i länet

En kvinna i 80-årsåldern har avlidit till följd av coronasmittan. Foto: MostPhotos

Ännu ett coronafall i Hultsfred och ytterligare ett dödsfall i länet

Antalet bekräftade coronafall i länet fortsätter öka i rask takt sedan testningen utökats. Nu har 361 bekräftats med den allvarliga virussjukdomen och för andra dagen i rad noterar Hultsfred ytterligare ett fall.
Utöver det har ytterligare ett dödsfall på länets sjukhus avlidit, denna gång en kvinna i 80-årsåldern. 

Annons:

Antalet prover som nu analyserats är 3 275 och 361 är positiva. 89 procent av alla tester som gjorts är därmed negativa. Jämfört med i går har ytterligare 140 tester gjorts och antalet bekräftade fall ökat med sju stycken.

Ett av dem finns alltså i Hultsfred som nu är uppe i tolv stycken. Västervik ligger kvar på 26 och Vimmerby är fortfarande under tio. Någon större samhällsspridning tycks inte pågå i den norra delen av länet. Värre är det i den södra delen där Kalmar nu är uppe i 148, Nybro 39 och Mönsterås 26.

14 personer vårdas på sjukhus, vilket är två färre än i går. En person vårdas på intensivvårdsavdelning jämfört med noll under gårdagen.

Kvinna i 80-årsåldern avled

Utöver det har ytterligare en person – en kvinna i 80-årsåldern – avlidit på länets sjukhus och det totala dödsantalet är nu uppe i 23. Det avser personer från länet som avlidit på länets sjukhus. Den verkliga dödssiffran är betydligt högre än så. Exempelvis redovisade Folkhälsomyndigheten 36 döda i Kalmar län under gårdagen.

Två personer blev utskrivna från sjukhuset under gårdagen och totalt är det nu 173 personer som behövt sjukhusvård som sedan tillfrisknat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: