Annons:

Sök

Annons:

Tegnell efter uppmärksammade intervjun:

Anders Tegnell underkänner inte den egna strategin. Foto: Lena Katarina Johansson/Pressbild

Tegnell efter uppmärksammade intervjun: "Anser att strategin är bra"

Statsepidemiolog Anders Tegnell uppfattades som självkritisk i en intervju i morse. Nu menar han att självkritiken övertolkats.
– Vi anser fortfarande att strategin är bra, säger han på pressträffen på onsdagen.

Annons:

Sverige har fortsatt väldigt höga dödstal jämfört med andra läner räknat per capita. Efter att 74 nya dödsfall registrerats på onsdagen är Sveriges uppe i 4 542 avlidna. 

I en intervju med Sveriges Radio på onsdagsmorgonen sa Anders Tegnell att Sverige borde ha satt in fler åtgärder i början av pandemin.

– Skulle vi stöta på samma sjukdom, med precis vad vi vet om den i dag, tror jag att vi skulle landa i att göra mittemellan det som Sverige gjorde och det som resten av världen gjort, helt klart, sa Tegnell.

Blev en världsnyhet

Det hela blev en världsnyhet, där det stod att nyckelpersonen bakom den svenska coronastrategin är självkritisk. Det fick han förstås många frågor om på onsdagens presskonferens. 

– Det har spridits en nyhet om att jag, eller vi på myndigheten, anser att strategin varit felaktig och ska ändras. Vi anser fortfarande att strategin är bra, man kan alltid bli bättre i det här arbetet, säger Tegnell.

Sveriges Radios reporter frågar: Ska man förstå det som att strategin, givet vad ni visste då, skulle sett likadan ut som den gjort?

– Ja, vi gör anpassningar där vi kan utifrån läget. Hade vi hamnat på samma ställe med samma förutsättningar och samma kunskap skulle vi agerat likadant. Sedan har vi hela tiden anpassat oss genom perioden. Vi har inte ändrat strategin, men ändrat verksamheten kontinuerligt, speciellt för något nytt som vi inte upplevt tidigare, svarar Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Han svarade också att man inte alls underkänner sin egen strategi.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: