Annons:

Sök

Annons:

  • Sveriges första 3D-tekniker har tagit examen:

    Nybakade CNC-operatörer och 3D-tekniker firade examen på Fredensborgs Herrgård under torsdagseftermiddagen.

  • Sveriges första 3D-tekniker har tagit examen:

    Linnea Olsson från Blomstermåla är en av 3D-teknikerna som tog examen. - Nu ska jag leta jobb eller så fortsätter jag att plugga, säger hon.

  • Sveriges första 3D-tekniker har tagit examen:

    Patrik Molander och Kevin Dehlin är två lyckliga som har fått jobb på samma företag där de gjorde LIA. - Hade det inte varit för Coronan så hade 100 procent gått ut i arbete, säger Kevin Dehlin.

  • Sveriges första 3D-tekniker har tagit examen:

    Ett glatt och nöjt gäng som ser fram emot utvecklingen med utbildningen. Fr.v. Magnus Mölk, vd för det privata utbildningsföretaget Mölk utbildning AB, Mikael Leijonhud, näringslivsansvarig i Hultsfreds kommun, Henrik Revelj, lärare, designer, konstruktör och Joakim Svensson, Platschef på Additiv Teknikcenter.

Sveriges första 3D-tekniker har tagit examen: "Varit väldigt roligt"

I dag var det examensfirande på Fredensborgs herrgård i Storebro för nyutexaminerade YH-elever – och bland annat firades Sveriges första 3D-tekniker. 
– Det har varit väldigt roligt och en stor utmaning, säger Linnea Olsson, nybakad 3D-tekniker. 

Annons:

Under torsdagseftermiddagen firades de nybakta eleverna som gått CNC- och 3D-utbildningarna vid Campus Vimmerby och Campus Hultsfred. På Fredensborgs herrgård fanns både elever och lärare och alla var nöjda över genomförandet. 

Martin Jonsson, lärare inom CNC, berättar att efterfrågan inom yrket är stor och att genomförandet har varit fantastiskt bra. 

– Nu ska vi höja kvaliteten ännu mer på utbildningen. Till hösten får vi en ny maskin och dessutom kommer vi att kunna ta emot fler elever än vad vi gjort. 

"Mycket för samarbeten"

Även utbildningen inom 3D-tekniken har satsat stort på investeringar i maskiner och även samarbeten. 

– Vi är mycket för samarbeten och vi lägger stor vikt vid att höra efter med näringslivet om vad för slags kompetens som behövs, säger Joakim Svensson, platschef Additivt Teknikcenter i Hultsfred. 

Utbildningsanordnarna menar att det var en tuff start för två år sedan när utbildningen drog igång. Då fanns inget utbildningsmaterial färdigt och stora investeringar krävdes för att få ihop maskiner. 

– Det är en kul resa att få vara med om och vi har fortsatt att investera, säger Joakim Svensson. 

Fick jobb i sommar

Tekniken ändrar sig ständigt och nya maskiner måste ständigt förnyas. 

– Tekniken är så pass ny och utvecklingen sker snabb så det gäller att hänga med. Vi satsar också mycket på LIA-utbildning. Det vill säga lärande i arbete, att eleverna är ute på praktik på ett företag.

Tre av sex av eleverna har fått jobb och två av dem har fått jobbet som de hade under sin praktik. Patrik Molander från Åsele och Kevin Dehlin från Vena har fått lyckan att jobba i Höganäs i sommar. 

– Vi gjorde vår LIA på Höganäs AB och de ville ha oss där i sommar. Företaget fixar med lägenhet åt oss och det är ju bra, säger Kevin Dehlin. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: