Annons:

Sök

Annons:

DOMSTOL: Kommunen gjorde rätt i uppmärksammat fall

Hultsfred kommun gjorde rätt som avslog Janne Glysings ansökan om personlig assistans utifrån situationen i februari. Foto: Arkivbild

DOMSTOL: Kommunen gjorde rätt i uppmärksammat fall

Kommunen får rätt för sin hantering av Janne Glysing. Detta enligt Förvaltningsrätten som i sin dom också är tydlgia med att ärendet ska göras om eftersom nya fakta framkommit.

Annons:

Fallet har fått stor medial uppmärksamhet och i helgen skrev Dagens Hultsfred om vändningen: Janne Glysing får personlig assistans i enlighet med LSS. 

Samtidigt har Förvaltningsrätten tittat på ärendet och man backar kommunens avslag från februari. I beslutet tar man dock upp att mannens tillstånd försämrats och detta stärks i rätten genom ett utlåtande från en specialistläkare. Förvaltningsrätten menar dock att vid tillfället för socialnämndens beslut var mannen inte i behov av personlig assistans. Överklagan gällande beslutet avslås därmed.

Glysing har en obotlig hjärnsjukdom som medför mikropblödningar i hjärnan och hans tillstånd försämras med tiden. 

Både förvaltningsrätten och socialnämnden har varit överns om uppfattningen att mannens behov av personlig assistans återigen ska utredas och det har nu gjorts. Mer om det nya beskedet kan du läsa här. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: