Annons:

Sök

Annons:

Hotellets nya utseende har lett till diskussioner:

Så här ser Palace Hotell i Hultsfred ut för stunden. Hotellet har målats om från orange till svart den senaste tiden. Foto: Palace Hotell

Hotellets nya utseende har lett till diskussioner: "Blir fint när vi är helt färdiga"

Palace Hotells utsida har förändrats radikalt. Det orangefärgade Hultsfredshotellet är ett minne blott eftersom det har målats svart.
– Det kommer bli fint när vi är helt färdiga, säger hotellägaren Christian Ryning. 

Annons:

Palace Hotell har varit ett hett samtalsämne bland många Hultsfredsbor den senaste tiden, framför allt på sociala medier. 

För en vecka sedan postade hotellet en bild på sin Facebooksida och den visar att de har målat om hotellets yttre från orange till svart. Bilden hade på måndagskvällen över 1 100 reaktioner, 210 kommentarer och 16 delningar.

– Jag har inte varit så förtjust i den orangea färgen så vi bestämde oss för att måla om huset helt och hållet. Vi har några balkonger på baksidan som inte är så fina. Vi har målat om hela fasaden till svart och sedan ska vi ha mossgröna korgmarkiser på alla fönster. Vi är inte helt färdiga men det kommer bli fint när det blir färdigt. Det blir väldigt effektfullt när det lyser på kvällen, säger Christian Ryning. 

Vad har du fått för reaktioner från allmänheten?

– De hade nog inte förväntat sig denna åtgärd. Från början var folk väldigt negativa men nu tycker jag att det har vänt och folk är väldigt positiva. Vi har hållit på i två veckor och vi har en hel del arbete kvar. 

"Otroligt vad folk har varit engagerade"

Christian Ryning hade inte räknat med att ommålningen skulle väcka en sådan livlig diskussion på orten och på sociala medier.

– Engagemanget har varit stort. Vi märker att vi har blivit en betydelsefull aktör på orten och det är väldigt roligt. Det känns bra att Hultsfredsborna har lugnat ner sig och litar på oss. Det var till exempel en person som kommenterade ”spökhotellet i Hultsfred” och trodde att hela hotellet hade brunnit när fönstren var plastade. Det rasslade in kommentarer men jag trodde inte att det skulle bli en så stor uppståndelse. Nu vet ändå folk i Hultsfred vilka vi är så de vet vad hotellet betyder för oss. 

Neonskylten med texten ”Palace Hotell” är på restaurering. 

– Vi vet inte hur vi ska få kläm på den men vi är måna om den. Vi vill värna om det som finns kvar från Maja (Nyblom, hotellets tidigare ägare). 

"Inte som det var förra året"

Ryning är positiv och tror på framtiden även om det är ett tufft läge till följd av coronapandemin.

– Vi har inte så mycket gäster men vi försöker ändå se positivt på det. Vi är tacksamma mot Hultsfredsborna som är väldigt måna om oss och alla andra småföretagare i bygden. 

Hur ser det ut med besökare på kvällar och helger?

– Då är det i stort sett fullt men problemet är att alla kommer samtidigt. Det är tomt med folk under veckorna, sedan kommer helgen och då blir det fullt.

Hur ser det ut med hotellgäster?

– Det är lite glesare. Man märker ändå att det är nya direktiv efter att de har släppt på gränserna. Det har förbättrat situationen men det är inte som det var förra året på långa vägar.

Hänt mycket på kort tid 

Christian Ryning flyttade från Göteborg till Hultsfred för att tillsammans med sin sambo Robert Lindberg driva det klassiska hotellet Palace Hotell under hösten 2018. Sedan dess har ägarna renoverat alla sov- och badrum, målat om fasaden och gjort iordning baksidan med bubbelpool och mer därtill. 

– Jag vill att allt ska hända på kort tid men ibland måste man bromsa och titta på vad vi har gjort. Jag är nöjd med resultatet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: