Annons:

Sök

Annons:

Föreningarnas lycka – behåller sitt bidrag trots inställda aktiviteter

Föreningarna i Hultsfreds kommun får behålla sitt aktivitetsbidrag 2020 trots att de har tvingats ställa in sina aktiviteter på grund av coronaviruset. Foto: Pixabay

Föreningarnas lycka – behåller sitt bidrag trots inställda aktiviteter

Många föreningar har drabbats ekonomiskt av coronapandemin. Här kommer en glädjande nyhet. Föreningar som inte kan utföra sina aktiviteter behåller sitt aktivitetsbidrag 2020.

Annons:

Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder redogjorde på kommunstyrelsens arbetsutskott för aktivitetsbidrag till lokala föreningar i Hultsfreds kommun. 

Arbetsutskottet sa ja till att föreningar, som inte kan genomföra ina aktiviteter på grund av covid-19, får behålla sitt aktivitetsbidrag 2020. Bidraget grundar sig på hur föreningens aktiviteter såg ut förra året. 

– Det kommer vi gå ut med till föreningarna, jag väntar bara på ett skriftligt beslut. När det gäller aktiviteterna, som många föreningar har tvingats lägga ner, så gav vi politiken ett underlag där jag tycker att vi ska behålla förra årets aktivitetsstöd. Jag tycker inte att vi ska tappa farten i föreningslivet. Sedan är det inga jättesummor, men vi tycker att de är berättigade det, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

"Viktigt att ha ett bra samspel"

Kultur- och fritidschefen har ingen exakt summa på hur mycket pengar det rör sig om men han är nöjd med det nuvarande diskussionsklimatet med föreningarna. 

– För mig är det viktigt att ha ett bra samspel med föreningslivet så det handlar om att vara tillgänglig och finnas till hands i det vardagliga arbetet. Vi möter många föreningar. Det har varit ganska lugnt i föreningslivet på ett positivt sätt, de har hört av sig och ställt lite frågor samtidigt som vi skickar frågor till dem, säger Tommy Svensson Pöder. 

Hur mår föreningarna i Hultsfreds kommun?

– Det är nog lite till och från. För de som tappar evenemang så är det klart att det blir ekonomiskt tufft men det har inte varit ett föreningsliv som skriker och gapar eller har fått panik. Jag är helnöjd med hur Hultsfreds kommun och föreningarna hanterar coronakrisen. Jag tror att de känner en viss tillit till oss och vi har ett ansvar för vår ekonomi. 

Framöver kommer kultur- och fritidsförvaltningen se över situationen för föreningarna, som har en del evenemang som har blivit inställda och hur det påverkar dem. 

Men det är i alla fall klart att föreningarna behåller sitt aktivitetsbidrag från 2019. Det rör sig som alltifrån idrottsföreningar till kulturföreningar som har aktiviteter och gör saker i sina verksamheter. 

– Man har ett aktivitetsstöd för att man genomför aktiviteter och det kan vara allt möjligt, säger Tommy Svensson Pöder. 

"Finns avsatta pengar i bduget"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) sa följande under kommunstyrelsens arbetsutskott. 

– Tommy har kontakt med föreningar på olika sätt och många har ekonomiska problem utifrån att man inte kan genomföra den verksamhet man har planerat. Mycket aktiviteter har fått ställas in och vi har sagt att det finns möjligheter för Tommy att betala ut aktivitetsstöd även i år. Det baseras på förra årets aktivitetsstöd. Det finns redan avsatta pengar i budget. Tommy får verkställa det, säger Lars Rosander (C). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: