Annons:

Sök

Annons:

Avtackad efter 51 år som revisor: ”Bättre att avgå än att bli uppsagd”

Gilbert Carlsson lämnar revisionen efter 51 år och det uppmärksammade fullmäktiges ordförande Anders Andersson (KD) i måndags. Foto: Ossian Mathiasson

Avtackad efter 51 år som revisor: ”Bättre att avgå än att bli uppsagd”

Gilbert Carlsson (S) har entledigats från sina uppdrag som revisor och ordförande i revisonen. På fullmäktige passade fullmäktiges ordförande Anders Andersson på att tacka honom för den långa förtroendemannagärningen på 51 år.

Annons:

I 51 år har Hultsfredsbon Gilbert Carlsson hållit koll på beslutsfattarna och Hultsfreds kommuns ekonomi.  

För en tid sedan kände han att det är dags att ta ett steg åt sidan. 

På egen begäran har Gilbert Carlsson bestämt sig för att bli entledigad från sina revisorsuppdrag för Hultsfreds kommuns förvaltningar, Hultsfreds Bostäder och Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) från och med den 1 september. 

"En fantastisk gärning"

Fullmäktiges ordförande Anders Andersson avtackade Gilbert Carlsson med tal och en bukett blommor på revisorns sista fullmäktige. 

– 51 år i ett sträck som kommunal förtroendeman är kommunrekord i Hultsfreds kommun. Det är en fantastisk gärning. I det gemensamma och offentliga uppdraget som förtroendeman och förtroendevald för att tjäna andra människor så har du varit revisor redan innan kommunsammanslagningen. Vi blev en kommun 1971 och du har varit med hela vägen, säger Anders Andersson. 

Han har varit revisor i 51 år och ordförande eller vice ordförande i imponerande 31 år. 

– Det är en svit som mycket få personer kan mäta sig med. Du har gjort en fantastisk insats. Vi är imponerade och känner en stor tacksamhet för det intresse du har haft för kommunens verksamhet. Det finns knappast någon av våra 14 000 invånare som vet så mycket om Hultsfreds kommun. Har man varit revisionsordförande och vice ordförande i 31 år och haft ytterligare 20 år som ledamot i revisionen så vet man mycket mer om Hultsfreds kommun än vad de flesta gör, säger Anders Andersson. 

Carlsson skojade till det

Gilbert Carlsson, som ska avtackas på fullmäktiges julsamkväm i december, tog emot blombuketten och tackade för de fina orden. 

– Tiden har gått fort sedan jag började som revisor. Det är bättre att avgå än att bli uppsagd, sa Gilbert Carlsson och fick fullmäktigeledamöterna att börja skratta. 

Som DH kunde berätta tidigare i veckan är det klart att Ove Klingstedt (S) går in som ny revisor och Torbjörn Carlsson (V) som ny ordförande i revisonen.

– När det gäller fyllnadsval efter Gilbert Carlsson som revisor för ÖSK och Hultsfreds Bostäder så får valen vara vakanta till kommunfullmäktige i september. Revisonsgruppen får fundera på uppdragen och föra förslagen vidare till valberedningen och fullmäktige, säger Anders Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: