Annons:

Sök
HÄR AVRÅDER KOMMUNEN FRÅN BAD – BAKTERIER I VATTNET

Hultsfreds kommun avråder från bad vid Ängahultsbadet mellan Silverdalen och Lönneberga. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR AVRÅDER KOMMUNEN FRÅN BAD – BAKTERIER I VATTNET

Hultsfreds kommun avråder från bad vid Ängahultsbadet mellan Silverdalen och Lönneberga från och med nu och tills vidare. 

Annons:

Miljö- och byggnadsförvaltningens senaste provtagning visar att badvattnet i Ängahulsbadet är otjänligt och har för höga bakteriehalter. 

”Vi kommer att sätta upp skyltar med information om detta på badplatsen. Miljö- och byggnadsförvaltningen kommer att ta ett nytt prov på badvattnet vid Ängahultsbadet den 30 juni, för att se om vattnets kvalitet har förändrats. Vi återkommer med information när vi har fått resultatet”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

De senaste provsvaren visar också att badvattnet vid Baddammen i Järnforsen och Kaffeberget i Virserum är tjänligt med anmärkning. Det betyder att vattnet har förhöjda bakteriehalter, men det är inte farligt att bada i vattnet.

Vattnet vid övriga provtagna badplatser är tjänligt och gör att det är fritt fram för bad. Det handlar om Hesjön, Hulingen, Kristinebergsbadet, Lillesjö, Linden, Stora Hammarsjön och Versjön. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: