Annons:

Sök

Annons:

Välbesökt evenemang ställs in:

Årets upplaga av Lönneberga mat och hantverk ställs in. Foto: Pressbild

Välbesökt evenemang ställs in: "Ett moget beslut"

Styrelsen i Lönneberga hembygdsgille har beslutat att ställa in årets mat- och hantverksmässa till följd av coronapandemin.
– Vi kan inte ta ansvar för att alla som kommer är friska. Vi brukar ha över 3 000 besökare, säger Sven-Gunnar Tegberger, vice ordförande i Lönneberga hembygdsgille. 

Annons:

I går fattade styrelsen beslutet att de inte kan genomföra årets mat- och hantverksmässa, som skulle ha blivit den 13:e i ordningen.  

– Det är tråkigt att behöva ställa in föreningens största evenemang. Det är en uppskattad hemvändardag för många, säger gillets ordförande Christer Jakobsson.

Sven-Gunnar Tegberger fyller i:

– När man jämför med Astrid Lindgrens Värld så är det bara ett faktum om att det inte går.  Vi har funderat under den senaste månaden så det är ett moget beslut, säger han. 

"Tror inte att det skulle bli så"

Anledningen till beslutet är rådande bestämmelser kring stora arrangemang. 

– Även om Folkhälsomyndigheten skulle lätta på restriktionerna så är det inte aktuellt för oss att ändra beslutet i år. Vi vill, som tidigare år, kunna arrangera en trevlig heldag där besökare, utställare och funktionärer känner sig trygga och avslappnade och vi tror tyvärr inte att det skulle bli så nu, säger Malin Jonsson, som sitter i kommittén för mat- och hantverksmässan.

Förhoppningen är återkomma med en mat- och hantverksmässa nästa höst.

– Absolut, det är klart att vi ska vara tillbaka nästa år, säger Tegberger. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: