Annons:

Sök

Annons:

Allt fler arbetslösa i kommunerna i norra Kalmar län

Arbetslösheten ökar i kommunerna i norra Kalmar län. Foto: Arbetsförmedlingen/pressbild

Allt fler arbetslösa i kommunerna i norra Kalmar län

Antalet arbetslösa i Sverige fortsätter att öka, och kommunerna i norra Kalmar län utgör inget undantag. Det visar ny statistik från Arbetsförmedlingen.

Annons:

Nyligen släppte Arbetsförmedlingen nya siffror avseende arbetslösheten i landet för juni månad. Dessa visar att 462 526 personer i nuläget är inskrivna som arbetslösa, vilket utgör 8,9 procent arbetslöshet, skriver man i ett pressmeddelande.

Ungdomar hårdast drabbade

Enligt myndigheten är arbetslösheten störst bland ungdomar med hela 12,9 procent, och arbetslösheten bland unga förväntas enligt Arbetsförmedlingen fortsätta öka framöver.

– Vår bedömning är att arbetslösheten bland unga kommer ligga på 13 procent i år och strax över 15 procent år 2021, säger Sandra Offesson, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Ökning i "våra" kommuner

Arbetslösheten i länet låg i juni på 8,4 procent. Av kommunerna i bara länet är det bara Vimmerby som placerar sig under länssnittet. I Vimmerby var arbetslösheten 8,0 procent (en ökning med 2,2 procentenheter jämfört med samma period i fjol. Västervik hade i juni en arbetslöshet på 9,2 procent (ökning på 2,0 procentenheter) och Hultsfred 11,4 procent (upp 1,6 procentenheter).

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: