Annons:

Sök

Annons:

PASTORATET STÄNGER I TVÅ VECKOR – EFTER MISSTÄNKT SMITTSPRIDNING

Aspelands pastorats kyrkoherde Mikael Eriksson berättar att de har stängt ner verksamheten i två veckor efter misstänkt smittspridning av covid-19. Foto: Nathalie Chavez/Pressbild

PASTORATET STÄNGER I TVÅ VECKOR – EFTER MISSTÄNKT SMITTSPRIDNING

Aspelands pastorat i Hultsfreds kommun stänger ner all sin verksamhet fram till den 2 september på grund av misstänkt smittspridning av covid-19.

Annons:

På torsdagsförmiddagen kom Mikael Eriksson, kyrkoherde i Aspelands pastorat, med information om att pastoratet stänger ner all sin verksamhet i två veckor på grund av misstänkt smittspridning av covid-19. 

– Smittspårningsenheten i Kalmar län har varit i kontakt med oss. Det finns ett misstänkt utbrott inom vår verksamhet och det de smittade har gemensamt är att alla har varit på en verksamhet hos oss. De bad oss att stänga ner verksamheten i två veckor, säger Mikael Eriksson. 

När har det skett?

– Vi vet vad de smittade personerna har för gemensam nämnare men jag kan inte säga så mycket mer just nu.

Ingen verksamhet på två veckor 

Pastoraten valde med omedelbar verkan att stänga ner verksamheten, som bland annat består av gudstjänster, kyrkogårdsarbete och möten med folk. 

– Det enda vi kommer försöka genomföra är de redan inbokade begravningarna med personal som kommer utifrån eller personal som precis har kommit tillbaka från semestern, säger Eriksson. 

Vad tänker du efter samtalet med smittspårningsenheten?

– Jag är fortfarande i chock. För oss är det viktigt att ta smittan på allvar och göra det vi kan för att begränsa den. Det är därför vi har gjort som vi har gjort. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi kommer utreda mer om vad som har hänt och skicka en del medarbetare på testning. Hela pastoratets verksamhet ligger nere men det finns någon vaktmästare som vattnar då och då på kyrkogården men det görs inget annat.

Ingen verksamhet på två veckor, hur kan det påverka pastoratet?

– Det viktigaste är att vi begränsar smittspridningen och människor är viktiga. Det är viktigare än allt annat.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: