Annons:

Sök

Annons:

Då kommer Centerpartiet med sitt besked:

Centerpartiet kommer med sitt ställningstagande angående Dackevinds planerade vindkraftsprojekt inom kort. Foto: Pixabay

Då kommer Centerpartiet med sitt besked: "Vill avvakta till dess"

Dackevinds planerade vindkraftsprojekt i södra delen av Hultsfreds kommun är omdebatterat. Inom kort kommer Centerpartiet med sitt besked. 
– Vi kommer med ett ställningstagande i veckan, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Dackevind AB, som driver vindkraftsprojektet i ett område mellan Målilla, Virserum och Mörlunda, siktar på att sätta upp elva verk och har i olika omgångar bantat projektet från ursprungsplanen med 20 verk. 

Några partier har sagt vad de tycker om satsningen. Kristdemokraternas bestämda nej står kvar medan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står på andra sidan med en positiv inställning till att projektet ska kunna genomföras. 

Hultsfreds kommun har inte sagt sitt i frågan och kommunalrådet Lars Rosander (C) sa i maj att beslutet kommer efter sommaren. 

"Kanske inget enhetligt förslag"

Dagens Hultsfred har pratat med Rosander som ger en aktuell lägesbild där saker och ting börjar falla på plats. 

– Partierna sammanfattar just nu sina åsikter så det kommer väl upp på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord inom några veckor för att sedan gå vidare kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Jag gissar på att det kommer upp på KSAU den 13 oktober och KS den 20 oktober, säger Lars Rosander. 

Det råder stor oenighet bland partierna om man ska gå med på vindkraftssatsningen eller inte. 

– Det blir kanske inget enhetligt förslag från kommunstyrelsen till fullmäktige utan vi får se hur partierna positionerar sig när vi väl har KSAU och KS. Det kan vara så att vissa partier har olika åsikter inom partiet så vi får vänta och se under de närmaste veckorna, säger Rosander. 

Då säger Centerpartiet sitt

Centerpartiet har än så länge inte kommit med sitt definitiva beslut i frågan men Rosander berättar att det kommer inom kort. 

– Vi kommer med vårt ställningstagande i veckan, antingen tisdag (läs i dag) eller onsdag (läs i morgon). Jag vill avvakta till dess.

Ert besked kommer snart med andra ord?

– Ja. 

Hur ser du på betydelsen av ert ställningstagande?

– Med tanke på att vi har en tredjedel av ledamöterna i fullmäktige så det är klart att det har stor betydelse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: