Annons:

Sök

Annons:

Nu avvecklar Migrationsverket sitt kontor i Högsby

Migrationsverket lämnar nu sitt kontor i Högsby. Foto: Pressbild

Nu avvecklar Migrationsverket sitt kontor i Högsby

Migrationsverket har redan aviserat att man planerar att dra tillbaka sin närvaro på fyra orter. Nu har beslutet fattats – och myndigheten lämnar Högsby under 2021. 

Annons:

Anledningen till att behovet av Migrationsverkets närvaro runt om i Sverige minskat beror på att färre personer söker asyl i Sverige.

Därför kommer myndighetens kontor i Högsby att avvecklas under 2021. 

–  Beslut har nu fattats om att lämna sammantaget fyra orter under 2021 varav Högsby är en. Anledningen till att vi minskar verksamheten är att antalet asylsökande till Sverige har sjunkit. Den anpassningen har pågått de senaste åren och påverkar våra medarbetare på både större och mindre orter, säger regionchef Åsa Lindberg i ett pressmeddelande. 

Ett 20-tal medarbetare har arbetat i Högsby. 

– Det är ett tråkigt besked att behöva lämna till medarbetarna i Högsby. Vi kommer nu att göra vad vi kan för att deras situation ska bli så bra som möjligt under rådande omständigheter, säger Åsa Lindberg.

"Varit viktiga aktörer"

Nu inleds en omställningsprocess med förhandlingar, eventuella omplaceringar och andra åtgärder. Först efter det står det klart hur stor övertaligheten är och hur många som riskerar att bli uppsagda. 

– Vi har förståelse för att de förändringar Migrationsverket avser genomföra innebär olika utmaningar för Högsby och övriga kommuner i Kalmar län. Jag vill passa på att tacka kommunerna som under många år tagit ett stort ansvar och varit viktiga aktörer i mottagandet av asylsökande, säger Åsa Lindberg.

Övriga kontor som avvecklas ligger i Jönköping, Borås och Mariestad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: