Annons:

Sök

Annons:

Digitalt samråd om vattenförvaltningen 2021-2027

Snart inleds ett digitalt samråd om vattenförvaltning, där bland annat södra Östersjön ingår.

Digitalt samråd om vattenförvaltningen 2021-2027

Vilka åtgärder ska genomföras för att vattnet ska bli bättre, minskad övergödning och miljögifter som kommer ut i vattnet. Fem vattendelegationer i Sverige har sagt ja till att gå ut på samråd med förslag på förvaltningsplan, åtgärdsplan och miljökvalitetsnormer mellan 2021 till 2027. Det skriver länsstyrelsen i Kalmar i ett pressmeddelande.

Annons:

Under det senaste året har vattenmyndigheterna arbetat intensivt med att ta fram en sexårig förvaltningsplan, sätta miljökvalitetsnormer och ta fram åtgärder för bättre vatten.

Förslagen som snart kommer att diskuteras handlar bland annat om vilka åtgärder som föreslås för ett bättre vatten, till exempel åtgärder mot övergödning och miljögifter i vatten.

I veckan som gick beslutade de fem vattendelegationerna för Bottenviken, Bottenhavet, Norra Östersjön, Västerhavet och Södra Östersjön att gå vidare med förslaget.

Samrådet presenteras som ett digitalt material. Allt man behöver göra för att tycka till finns tillgängligt på www.vattenmyndigheterna.se, från och med den första november.

Samrådet pågår från den 1 november till 30 april 2021.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: