Annons:

Sök

Annons:

TRE NYA FALL AV COVID-19 I LÄNET

Tre nya fall av covid-19 har hittats sedan i går. Foto: MostPhotos

TRE NYA FALL AV COVID-19 I LÄNET

Den förra veckan tog smittspridningen fart igen i Kalmar län. I dag rapporterar regionen om tre nya fall och totala antalet under pandemin är nu uppe i 981.

Annons:

Det är dock inga förändringar i den norra delen. Västervik ligger på 149, Oskarshamn på 83, Hultsfred 48 och Vimmerby på 46. För alla är det samma nivå som under gårdagen.

Kalmar kommun står för samtliga av de nya fallen och är nu uppe i 322.

Antalet analyserade självtester är uppe i 16 147 och antalet positiva tester har ökat från 236 och till 239. Regionen har provtagit 16 789 personer och analyserat 23 470 prover. 742 av dem har varit positiva.

"Dagens statistik över covid-19-testade kommer att innehålla en komplettering när det gäller antalet tester som analyserats vid laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar. Tidigare har vi i denna kolumn enbart presenterat antal testade individer. En individ kan dock vara testad flera gånger, därför presenterar vi från i dag också hur många tester som skett", förklarar Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour.

Eftersom testningen pågått i mer än ett halvår blir det vanligare och vanligare personer testas en andra eller till och med tredje gång, meddelar regionen.

En person på sjukhus

Totalt i länet är nu alltså 981 personer drabbade. En person vårdas på sjukhus och under pandemin har 255 skrivits ut från sjukhus och 33 dött på sjukhus.

Ytterligare sju tester för antikroppstestar har genomförts och antalet är nu uppe i 2 799. 258 av dem, nio procent, har varit positiva. Det är samma nivåer som i går.

Kalmar län är fortfarande det län i Sverige som drabbats mest lindrigt av pandemin, men förra veckan ökade antalet fall rejält. Totalt i länet ökade antalet fall med 38 stycken förra veckan. Bara fem av dem drabbade människor i den norra delen av länet; tre i Västervik, en i Hultsfred och en i Oskarshamn.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: