Annons:

Sök

Annons:

Företag med betalningssvårigheter erbjuds kommunal hjälp

Hultsfreds kommun erbjuder coronadrabbade företag möjlighet att begära anstånd/förlänga betalningstider av fakturor. Foto: Ossian Mathiasson

Företag med betalningssvårigheter erbjuds kommunal hjälp

Hultsfreds kommun ger återigen företag förlängd betaltid av fakturor till följd av coronapandemins effekter.
– Det blir en förskjutning ifall man har dåligt med likviditeten i dessa tider, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

De företag i Hultsfreds kommun som för tillfället har betalningssvårigheter till följd av coronaviruset erbjuds ännu en gång möjligheten att ansöka om anstånd. Anståndet avser betalning av fakturor utställda av Hultsfreds kommun. Det kom upp som ett extraärende på kommunstyrelsens arbetsutskott tidigare i veckan. 

– Nu är vi inne i en period med ökad smittspridning igen. I våras gick vi ut och erbjöd företag, som märker av de svåra tiderna med minskad försäljning, att få möjlighet att ansöka om anstånd med betalning av fakturor, säger Lars Rosander.

Det gäller fakturor från 1 november till 28 februari och företagen har då möjlighet att få anstånd med att betala fakturor vid ett senare tillfälle. 

– Det blir en förskjutning ifall man har dåligt med likviditeten i dessa tider, säger Rosander och fortsätter:

– Det gäller inte de företag som inte har betalat förfallna fakturor till oss sedan tidigare. Har man inte skött det tidigare så ska man inte kunna få anståndet, men i övrigt går vi ut och erbjuder det. 

"Positiv möjlighet"

Det är samma stöd som Hultsfreds kommun erbjöd vid covid-19-utbrottet i våras. 

– För företagen som befinner sig i en svår situation med minskad försäljning så har det varit en positiv möjlighet. Det ska samtidigt betalas tillbaka någon gång så man skjuter problemen framför sig. Det kan ändå vara en möjlighet för vissa som har dålig försäljning under denna period och förhoppningsvis tar igen det senare, säger Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) lägger till: 

– Det blir ingen dröjsmålsränta eller andra avgifter när man får anståndet beviljat. I våras var det väl en handfull företag som ansökte om anstånd, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: