Annons:

Sök

Annons:

Kommunalrådet positiv till gigantisk solcellspark i Hultsfred

Lars Rosander (C) är positiv till Alights planerade mångmiljonprojekt på en solcellspark för 400-500 miljoner kronor i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunalrådet positiv till gigantisk solcellspark i Hultsfred

Kommunalrådet Lars Rosander (C) är positiv till Alight AB:s planer på en jättestor solcellspark på flygfältet i Hultsfred. 
– Det är både jättekul och glädjande, säger Lars Rosander. 

Annons:

Alight AB planerar för en mycket stor solcellspark på flygplatsen i Hultsfred.  Företaget räknar med att den totala investeringen är i storleksordningen 400–500 miljoner kronor och avtalet om att arrendera 110 hektar mark är undertecknat och klart.

Om solcellsparken i Hultsfred blir av som företaget har tänkt sig så blir den mer än åtta gånger större än den park som finns strax utanför Linköping. 

"En väldigt stor park"

Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun, tar emot nyheten med glädje. 

– Det är glädjande, vi får hoppas att solcellsparken blir av på flygfältet. Det är ett bra sätt att använda mark som inte kan användas till något annat. Flygplatsen ska kunna användas fortsättningsvis för verksamheterna som finns på området, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det blir en väldigt stor park och det är väldigt positivt tillskott till förnyelsebar el. 

Vet du var solcellsparken kommer placeras på flygplatsen?

– Den blir väldigt stor så jag utgår från att man kan se den från riksvägen. Den kommer nog täcka ett väldigt stort område. 

Ser du något negativt med det planerade mångmiljonprojektet?

– Nej, det är bara positivt. Jag hoppas att den kommer till stånd som det är tänkt. Det blir mycket miljövänlig el som produceras och de lokala företagen kan få göra en del jobb när parken byggs.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: