Annons:

Sök

Annons:

Han är årets kulturstipendiat:

Christian Holzer har utsetts till årets kulturstipendiat i Hultsfreds kommun. Foto: Carina Engqvist/Pressbild

Han är årets kulturstipendiat: "Lyfter fram speciella utflyktsmål"

Christian Holzer från Basebo är årets kulturstipendiat i Hultsfreds kommun för sitt arbete med att lyfta fram vandringsleder och utflyktsmål i olika guideböcker. 

Annons:

I dag tillkännagav Hultsfreds kommuns kultur- och fritidsförvaltning årets kulturstipendiat. Författaren och förläggaren Christian Holzer driver Basebo förlag och ger ut egna böcker sedan flera år tillbaka. 

"Lyfter fram speciella utflyktsmål"

Tyskbördige Christian Holzer vill inspirera andra till att upptäcka regionen och naturen och har skapat guideböcker om olika områden i nordöstra Småland. 

– Vi har en mycket vacker natur som vi ska vara rädda om och värna och jag skriver om trevliga utflyktsmål som finns i vårt närområde. Man behöver inte flyga till Thailand för en vandring utan det funkar lika bra att ta på sig ett par kängor och upptäcka det som finns nära. Det finns massa ställen som är hemliga och gömda som folk inte har lagt märke till. I mina böcker lyfter jag fram speciella utflyktsmål, säger Christian Holzer.

Hur känns att bli utsedd till årets kulturstipendiat i Hultsfreds kommun?

– Det var jätteroligt när jag fick samtalet från kultur och fritid i morse. Jag är givetvis glad att jag uppmärksammas men naturen och trevliga utflyktsmål är viktigare än mina känslor, säger han. 

Utdelning på fullmäktige

Kultur- och fritidsförvaltningen skriver att han får stipendiet för sitt engagemang och skrivande och att han inspirerar folk till att upptäcka regionen, framför allt Hultsfreds kommun, och naturen med sina böcker.

Stipendiet delas ut i samband med årets sista kommunfullmäktige i december och då går de ut med hela motiveringen. Musikpaviljongens stipendium meddelas senare i veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: