Annons:

Sök

Annons:

Föreningar slipper betala arrendeavgift för inställda marknader

Virserums samhällsförening slipper, precis som Hultsfreds FK, betala arrendeavgiften för sommarens inställda marknader. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Föreningar slipper betala arrendeavgift för inställda marknader

Både Virserums marknad och Hultsfreds marknad ställdes in på grund av det rådande läget med covid-19. Nu slipper de ansvariga klubbarna betala arrendeavgiften på 25 000 kronor vardera.

Annons:

Virserums samhällsförening och Hultsfreds FK hade ingen möjlighet att arrangera sina marknader i somras med anledning av omständigheterna kring coronavirusets spridning.

Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade och beslutade på sitt senaste sammanträde att föreningarna inte ska betala arrendet på 25 000 kronor. 

– Ingen av föreningarna har inte kunnat genomföra sina marknader på grund av coronapandemin. I de respektive föreningarnas arrendeavtal för 2020 så står det att de ska betala 25 000 kronor vardera för arrende. I och med att de inte har kunnat genomföra sina marknader så tog vi beslut om att de inte behöver betala arrendet för innevarande år, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun.  

"Behöver inte betala arrendet"

ÖSK ställde för en tid sedan frågan om det var aktuellt med fakturering till marknadsarrangörerna, något som kommunen sa nej till. 

– Vi tog beslut om att de inte behöver betala arrendet i år, säger Lars Rosander.

Så sent som i oktober tecknades ett nytt avtal på fem år mellan Hultsfreds kommun och Hultsfreds FK.

– Ja, det stämmer. Där skrev vi in att kommunen inte ska ta ut något arrende om HFk inte kan genomföra sin marknad, säger Lars Rosander. 

Det har inte funnits med i tidigare avtal?

– Nej, vi har aldrig haft tanken att en marknad skulle kunna bli inställd på grund av någon pandemi. Den klausulen har inte funnits med i avtalen. 

"Ganska självklart"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) säger så här om politikens besked till marknadsarrangörerna. 

– Det är ganska självklart. Jag tycker att det är bra att föreningarna kan känna det här lugnet från första början. Om det händer att föreningarna inte kan genomföra någon marknad nästa år så behöver de inte betala arrendeavtalet. Det är klokt, säger Tomas Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: