Annons:

Sök

Annons:

  • Förändringar gav stabil lönsamhet och tro på framtiden

    Bergs Timber har genomgått stora förändringar för att lösgöra resurser. Foto: Dagens Vimmerby

  • Förändringar gav stabil lönsamhet och tro på framtiden

    Peter Nilsson, koncernchef Bergs Timber, ser fram emot att expandera. Foto: Dagens Vimmerby

Förändringar gav stabil lönsamhet och tro på framtiden

Efter att Bergs Timber sadlat om har både lönsamheten och tron på framtiden ljusnat. – Nu ser vi fram emot att expandera, säger Peter Nilsson, koncernchef Bergs Timber. 

Annons:

Efter att Bergs Timber sålt sina svenska sågverk har lönsamheten pekat uppåt. Orsaken bakom de tuffa förändringarna är att lönsamheten för sågverken inte har varit stabila utan varierade genom åren. Istället krävdes en strategisk åtgärd som slutligen föll på att sälja den gamla kärnan i företaget för att kunna växa i en annan riktning. 

– På så sätt har vi frigjort både kapital och resurser för att satsa framåt, säger Peter Nilsson, koncernchef Bergs Timber. 

Mer förädlad produktion

De två sågverken i Baltikum har de kvar och verksamheten i Storbritannien med egen hamn kommer att fortsätta precis som förut. Skillnaden nu är att satsningen kommer att innebära en mer förädlad produktion.

– Träindustrin är våra rötter men framöver handlar det mer om träskydd, såsom brandskydd och färg. Sortimentet av trädgårdsmöler, dörrar och fönster kommer vi ha kvar. 

Vändningen blev en boom

Peter Nilsson är väldigt nöjd med föregående år trots att all försäljning tog stopp då Corona gjorde intåg i våras. 

– Allt bromsades in och det tog tvärstopp. Men sedan under sommaren fick vi tillbaka alla beställningar som vi tappat och flera därtill, säger Peter Nilsson.  

Han beskriver vändningen som en boom och tror att det beror på att folk har renoverat hemma istället för att åka på semester. Trädgårdssortimentet gick över förväntan och Bergs Timber fick ett bra 2020 trots osäkerheten. Första halvan av 2021 ser också ljus ut. 

– Vi är väldigt nöjda. 

Ser fram emot expansion

Bergs Timber sysselsätter cirka 850 anställda och det finns inga planer på neddragningar. På sågverken i Baltikum har de fått nyrekrytera och Peter Nilsson tycker att det känns väldigt bra. 

– Vi behöver all vår personal nu och det känns roligt. Nu ser vi fram emot att expandera och öppna upp för nya förvärv, säger han. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: