Annons:

Sök

Annons:

Han har hittat nytt lagerjobb – efter tunga nedläggningsbeskedet

Anders Emanuelsson har hittat ett nytt jobb efter tunga nedläggningsbeskedet. Foto: Privat

Han har hittat nytt lagerjobb – efter tunga nedläggningsbeskedet

Anders Emanuelsson förlorade jobbet när Glamox kom med beskedet att verksamheten i Målilla läggs ner. Nu har han hittat ett nytt jobb hos Sport- och fritidsgrossisten i Virserum.
– Det gick lättare än vad jag trodde, säger han till Dagens Hultsfred. 

Annons:

I början av juni förra året levererade belysningsföretaget Glamox ett riktigt chockbesked som kom utan förvarning. Verksamheten vid fabriken i Målilla ska bommas igen till våren och hela personalstyrkan, totalt 116 anställda, berörs av nedläggningen. 

Dagens Hultsfred intervjuade samma kväll kollegorna och vännerna Anders Emanuelsson och Patrik Hag som fick beskedet efter att ha jobbat på Glamox i 39 respektive 25 år. 

Nytt jobb på företag i Virserum

Nu har Anders Emanuelsson hittat ett nytt heltidsjobb på Sport- och fritidsgrossistens lager i Virserum, något som Barometern var först med att rapportera om. 

– Jag såg en annons om jobbet hos er på Dagens Hultsfred så jag sökte och fick komma på intervju. Sedan var jag väl den som var mest lämpad för jobbet med tanke på att jag har haft ett lagerjobb på Glamox, säger Anders Emanuelsson.

Beskedet om att lägga ned anläggningen kom som en chock för många. Produktionen flyttas till Norge och Estland av besparingsskäl och de anställda går hem i tre olika omgångar. 

– Glamox ska stänga helt och hållet den 30 april. För mig blev det bra och jag vet att det finns flera personer som har sökt och fått nya jobb, säger Emanuelsson.  

"Inte så lätt att byta bransch"

Han har jobbat på Sport- och fritidsgrossisten i en vecka och kommer så sakteliga in i rutinerna på den nya arbetsplatsen. 

– Det är trevlig personal och det liknar mitt tidigare lagerjobb på Glamox. Det är helt andra produkter än vad jag har arbetat med tidigare så den svåraste biten är väl att sätta sig in i allting. Det känns som att det kommer funka.

Att hitta ett lagerjobb var viktigt för Målillabon Anders Emanuelsson, som har lagt hela sitt yrkesliv på samma arbetsplats. 

– Det är det här jag kan så det var ett sådant jobb som jag försökte hitta. Det är inte så lätt att byta bransch när man har kommit upp i den här åldern. Jag har ändå jobbat på lager så det blir lite enklare att komma in i det. Jag hoppas att det här är sista anhalten innan jag går i pension.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: