Annons:

Sök

Annons:

Rune och Karina prisas för 18 år med omtyckta skogsdagar:

Karina och Rune Brånstrand har tagit emot priset som årets SSA-företag. Foto: Ossian Mathiasson

Rune och Karina prisas för 18 år med omtyckta skogsdagar: "Höjdpunkt för oss"

Karina och Rune Brånstrand har lärt ut massor om skogen till Hultsfreds kommuns fjärdeklassare i 18 år. I dag belönades duon med priset som årets SSA-företag. 

Annons:

Ett av de åtråvärda priserna på dagens prisutdelningsceremoni på Hultsfreds kommunhus var årets SSA-företagare. Det handlar helt enkelt om ett bra samarbete mellan skola och näringsliv. 

– Årets SSA-företagare har samverkat väl med flera skolor, gett eleverna chansen att arbeta konkret i ett eller flera skolämnen och tagit emot studiebesök som har varit genomtänkta och uppskattade av lärare, elever och rektorer och hjälpt eleverna att ha drömmar om framtiden, sa Lars Rosander innan han lämnade över ordet till barn- och utbildningschefen Martin Snickars som delade ut priset.

Prisas för sina skogsdagar

Vinnare blev alltså Karina och Rune Brånstrand, som har tagit emot alla fjärdeklassare i Hultsfreds kommun på en skogsdag i Tigerstad utanför Mörlunda i 18 (!) otroliga år. 

– Det är en väldigt stor ära för mig som skolchef att stå här och överräcka priset till er. Ni har samverkat med våra skolor i kommunen i väldigt många år. Det är helt fantastiskt att kunna hålla i en sådan samverkan i så många år. Vi hoppas att samverkan kan fortsätta i flera år till, säger Martin Snickars. 

Karina och Rune Brånstrand tog med glädje emot det ärofyllda priset för sitt outtröttliga engagemang. 

– Vi själva ställde oss frågan om hur länge vi hade hållit på och fick börja tänka tillbaka på elever som vi har haft och följt genom åren, säger Karina Brånstrand. 

Hur känns det att ta emot detta pris?

– Det är fantastiskt och en ära att få den här utmärkelsen. 

"Årets höjdpunkt för oss"

Karina och Rune har uppskattningsvis mött 100 elever om året i 18 år och studiebesöken brukar vara väldigt omtyckta. 

– Vi tar med oss barnen ut i skogen och har olika stationer där de praktiskt och teoretiskt får lära sig mer om skogen. Rune blir ofta lite av en idol. Det har hänt att barn har bett om hans autograf och vi har blivit lite igenkända när de har blivit lite äldre. Viktigast är själva upplevelsen och att de får ha roligt i skogen. Det är ett starkt minne som barnen får med sig. Dessa skogsdagar är årets höjdpunkt för oss och det finns så många värden i skogen.

Fakta

Den vinnande motiveringen till årets SSA-företagare lyder: Karina och Rune Brånstrand 

”Som goda förebilder och med stort engagemang har Karina och Rune öppnat dörrarna för många av skolans elever som fått ta del av både gamla metoder och modernt skogsbruk.  Genom ett väl inarbetat koncept har eleverna i årskurs fyra fått följa resan från kotte till avverkat träd och lärt sig mera om skogens skötsel, brukningsmetoder och användningsområden.  Karina och Rune är trogna samarbetspartners att räkna med - både för skolans personal och alla elever."

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: