Annons:

Sök

Annons:

Industriområdets infrastruktur kostar mångmiljonbelopp – startar i höst

Ett industrihotell blir först ut på det industriområdet Batteriet. Jens Karlsson på ÖSK berättar också att arbetet med områdets infrastruktur ska inledas i september. Foto: Ossian Mathiasson

Industriområdets infrastruktur kostar mångmiljonbelopp – startar i höst

Första tomten på kvarteret Batteriet i Hultsfred är såld. I höst ska även VA- och vägarbeten komma igång på det 94 000 kvadratmeter stora industriområdet. 

Annons:

Christian Sörensen och Stefan Kollin på KS Construction samt Leif Sörensen på Anncott Fastigheter har köpt 5 000 kvadratmeter mark på det nya industriområdet Batteriet i Hultsfred. 

De ska bygga industrihotell för företag. Det blir totalt tio lokaler i etapp ett med fem lokaler på 72 kvadratmeter och fem lokaler på 50 kvadratmeter. Etapp två, som är planerad till nästa år beroende på hur etapp ett går, ska innehålla lika många och lika stora lokaler. 

Det får anses som en historisk dag för Hultsfreds kommun med tanke på att det ska bli entreprenörskap på området igen. Kommunalrådet Lars Rosander (C) tog det första symboliska grävtaget med grävskopan. 

Satsning på 40 miljoner kronor

I samband med dagens första grävtag informerade Jens Karlsson, projektchef på ÖSK, om hur området ska exploateras vad gäller VA-arbeten och infrastruktur i form av vägar som ska in på det stora området. Det är ett arbete som ska komma igång i september.

– Detaljprojekteringen för projektet pågår och är inne på sluttampen. Tidsplanen är att vi ska komma igång med entreprenad i september. Arbetsområdet kommer sträcka sig från infarten till Coop och sluta vid Nytorpsvägen samtidigt som det sker etappvis, säger Jens Karlsson. 

Han berättar att det är en satsning på 40 miljoner kronor i infrastruktur, vatten, avlopp och vägar samt ytterligare 18,5 miljoner kronor för VA-saneringen på Norra Oskarsgatan. 

– De 40 miljoner kronorna går till vatten, avlopp och vägar för kvarteret Batteriet och nya handelsområdet. Den nya huvudinfarten ska förse både kvarteret Batteriet och handelsområdet i Hultsfred. Arbetet kommer pågå i ett år innan allt är klart. Det kommer påverka trafikflödet ganska mycket, säger Jens Karlsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: