Annons:

Sök

Annons:

Glädjebeskedet: Ordinarie ambulansberedskap erbjuds i Virserum i sommar

Det erbjuds ordinarie ambulansberedskap i Virserum i sommar och Melker Engström är mycket nöjd att kunna presentera nyheten. Foto: Ossian Mathiasson

Glädjebeskedet: Ordinarie ambulansberedskap erbjuds i Virserum i sommar

Det blev ingen dygnet runt-ambulans i Virserum förra sommaren. Nu ger ambulanschefen Melker Engström en positiv bild inför sommaren. 
– Vi har bra bemanning för sommaren och kommer kunna erbjuda ordinarie ambulansberedskap, säger han.

Annons:

Det var i fjol som Anders Andersson (KD) oroade sig för ambulansen i Virserum. Melker Engström, chef för ambulanssjukvården i norra Kalmar län, gav information om att det bara skulle bli ambulans på dagtid mellan 8.00 och 17.30 på grund av att personalantalet inte räckte till för att lösa en dygnet runt-ambulans i Virserum. 

"Det är nu som vi är i mål"

Nu meddelar Melker Engström att det ser betydligt mycket ljusare ut inför sommarperioden 2021. 

– Ja, absolut. Jämfört med förra året kan jag lämna ett mer lugnande besked. Vi har full bemanning så det blir ingen skillnad på nuvarande bemanning och den som vi ska ha i sommar. Det blir dygnet runt-ambulans i både Hultsfred och Virserum, säger Melker Engström.

Hur känns det att lämna ett sådant besked?

– Det känns jättebra. Jag startade för ett år sedan ett arbete med sammanslagning av Hultsfreds- och Virserumsambulansen för att jag såg att vi måste göra någonting för att nå fram till det vi har gjort i dag. Det är nu som vi är i mål och får betalt för insatserna. Det var det som var mitt mål och nu är vi i hamn. Jag ser det som en vinst, säger Engström och fortsätter: 

– Vi har rekryterat bra folk och det är många saker som ska stämma ihop för att få ett bra resultat. Det blir ordinarie verksamhet som planerat. 

"Upplevs positivt vid rekrytering"

Ambulanspersonalen i Virserum och Hultsfred har i alla år jobbat var för sig men de är arbetskamrater och tillhör samlad enhet sedan juni förra året. Det är i dagsläget strax över 20 anställda på Hultsfredsstationen som är basen. 

Vad har det betytt att slå samman personalen på de två stationerna?

– Det upplevs väldigt positivt vid rekrytering och man uppskattar att stationen har blivit större i antal medarbetare. Det är bara fördelar med att vi har blivit större på alla plan vad gäller personal, kvalité och rekrytering. Så här i efterhand är det ingen som vill gå tillbaka till tidigare upplägg då alla ser att det har blivit bra.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: