Annons:

Sök

Annons:

Albäcksskolan i Hultsfred uppfyller alla krav. Det har Skolinspektionens tillsyn av skolan slagit fast. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredsskola uppfyller alla krav – inte en enda anmärkning vid tillsyn: "Stolta"

Skolinspektionens granskning av Albäcksskolan i Hultsfred resulterade i noll anmärkningar. Skolan uppfyller därmed alla krav. 
– Vi är väldigt stolta över att vi har fått tillbaka ett tomt papper och att vi uppfyller alla krav, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Skolinspektionen har under våren gjort en tillsyn av Albäcksskolan, högstadieskolan i Hultsfred, och kommit fram till att kommunen uppfyller författningarnas krav inom de arbetsområden som granskats på skolan. 

”Skolinspektionen bedömer att verksamheten vid Albäcksskolan uppfyller författningarnas krav avseende att i utbildningen ta hänsyn till elevernas olika behov, extra anpassningar samt särskilt stöd”, skriver Skolinspektionen i sin bedömning. 

"Glada och stolta"

Skolinspektionen startade sin tillsyn med informationsinhämtning och intervjuer i februari och har jobbat med frågan i flera månaders tid. Barn- och utbildningsnämnden fick i början av förra veckan det glada beskedet att skolan uppfyller alla tänkbara krav. 

– Det är ganska ovanligt att inte få några anmärkningar eller förelägganden med tanke på att Skolinspektionen är en tillsynsmyndighet som letar efter fel. De ser att skolan gör det de ska göra. Vi har fått sådana beslut tidigare men det går alltid att hitta något som en skola kan förbättra. Vi är väldigt glada och stolta över att vi har fått tillbaka ett tomt papper och att vi uppfyller alla krav, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren (M) är precis lika nöjd som Snickars. 

– Det är första gången som de händer oss så det är jättebra, säger Pär Edgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: