Annons:

Sök

Annons:

Snart har alla vårdanställda i kommunen fått två vaccindoser

Medarbetarvaccinationerna är igång och inom överskådlig tid har alla vårdanställda i Hultsfreds kommun fått två vaccindoser. Foto: Region Kalmar län

Snart har alla vårdanställda i kommunen fått två vaccindoser

Cirka 300 medarbetare inom vård och omsorg väntade på dos två innan vaccinationerna kom igång igen. Arbetet flyter på och snart är alla vårdanställda vaccinerade med två doser. 

Annons:

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun meddelade för tio dagar sedan att medarbetarvaccinationerna inom vård och omsorg hade dragit igång igen efter vaccinstoppet

De medarbetare inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun som hade fått första dosen med Astra Zenecas vaccin fick för en tid sedan välja mellan Astra Zeneca eller annat vaccin som andra dos. 58 procent önskade Astra Zeneca även för dos två och 42 procent valde ett annat vaccin. 

15-tal väntar på andra Astra-dosen

Vaccineringen av de medarbetare som ska ha sin andra dos med Astra Zenecas vaccin startade under vecka 20 och utförs av företagshälsovården Avonova. Den sista vaccineringen kommer ske senast i början av nästa vecka. 

”Det skulle varit klart denna vecka, men på grund av en försening gällande bokning av tider så återstår cirka 15 medarbetare till nästa vecka”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

För de medarbetare som önskar ett annat vaccin kommer vaccinet att levereras från Region Kalmar län under vecka 22 och 23. Det är företagshälsovården som kommer att ansvara även för dessa vaccineringar och de kommer att påbörjas nästa vecka.

Läget vad gäller covid-19 inom vård och omsorg är fortsatt stabilt. Det är i dagsläget en brukare och en medarbetare som har bekräftad covid-19.

”Vi väntar inte på något provsvar varken då det gäller brukare eller medarbetare. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg, skriver kommunen på sin hemsida.

Frånvaron bland medarbetarna har under veckan varit låg och legat på cirka fyra procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: