Annons:

Sök

Annons:

Politikerns motion avslås – campingen får inte ensamrätt för fiskekortsförsäljningen

Fullmäktigeledamoten Owe Samuelsson (C) får avslag på sin motion om att ge Hultsfred Strandcamping ensamrätt på fiskekortsförsäljningen till sjön Hulingen. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Politikerns motion avslås – campingen får inte ensamrätt för fiskekortsförsäljningen

Owe Samuelsson (C) vill att Hultsfred Strandcamping får ensamrätt på fiskekortsförsäljningen till sjön Hulingen. Kommunstyrelsens arbetsutskott avslår motionen.
– Det är ingen kommunal fråga i och med att det är ett fiskevårdsområde som SFK Kroken har hand om fisket och fiskekortsförsäljningen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Owe Samuelsson, fullmäktigeledamot för Centerpartiet, motionerade för ett år sedan om att bara låta Hultsfred Strandcamping sälja fiskekort till sjön Hulingen. 

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott lämnat svar på Owe Samuelssons motion och väljer att avslå den. 

– Han ville ge Hultsfred Camping en större marknad och ensamförsäljning av fiskekort till sjön Hulingen. Hulingen är en fiskevårdsområdesförening och det finns ett avtal med sportfiskeklubben Kroken som reglerar fiskekortsförsäljningen. Kommunen är inte involverade i hanteringen. Det är ändå ett vällovligt syfte från Owe men i och med att kommunen inte har så mycket med det att göra så avslår vi motionen utifrån den synpunkten, säger Lars Rosander (C).

"Vällovlig gentemot campingen"

Lars Rosander betonar att det inte rör sig om en kommunal fråga. 

– Det är ett fiskevårdsområde där Kroken har hand om fisket och fiskekortsförsäljningen. Ett alternativ kan vara att de låter campingen sälja fiskekort, säger Rosander.

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) kommenterar den avslagna motionen. 

– Han föreslog även att man skulle anlita en fiskekonsulent som skulle göra det i samråd med campingägarna. Owes tanke var vällovlig gentemot campingen i Hultsfred men det var kanske lite brist på information eller kunskap om hur det egentligen ligger till. Han ville verkligen muntra upp campingen, men det blev nog lite fel, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: