Annons:

Sök

Annons:

Detaljplanen för nya bostadsområdet är klar efter segdragen process:

Detaljplanen för Herrstorpet i Hultsfred är klar och lär antas på fullmäktige nästa måndag. Foto: Ossian Mathiasson

Detaljplanen för nya bostadsområdet är klar efter segdragen process: "Äntligen"

Detaljplanen för Herrstorpet i Hultsfred är klar och föreslås godkännas på fullmäktigesammanträdet om en vecka. 
– Det känns skönt att vi äntligen är framme här, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

På kommunstyrelsens senaste sammanträde informerade Lars Rosander (C) om att detaljplanen för Herrstorpet är klar. Det har pågått i flera års tid och detaljplanen har varit ute på två granskningar då två olika länsstyrelser har jobbat med detaljplanen. 

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta detaljplanen. 

– Det känns skönt att vi äntligen är framme här. Vi har hållit på många år sedan vi började med förvärvet, projekteringen och hur man skulle kunna möjliggöra byggnation vid Herrstorpet. Nu hoppas vi att fullmäktige antar detaljplanen och att vi kan börja planera och sätta spaden i jorden framöver. När kan jag inte svara på än. Det ska bli vägar, vatten och avlopp, elledningar och en järnvägsövergång som fungerar. Vi ska även iordningställa tomter. Vi kommer inom en snar framtid ta ställning till vad tomtpris kommer landa på, säger Lars Rosander (C). 

"Positivt att vi nu är här"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är lika nöjd över beskedet. 

– Det är positivt att vi nu är här. Vi hoppas verkligen att det sätter fart. Vi har ett stort antal intressenter som står i kö och som årligen betalar för att stå i en kö. Det är klart att man inte vill vänta hur länge som helst.  Nu ser vi med tillförsikt fram emot att vi ska komma igång på riktigt, säger Tomas Söreling (S). 

Åke Nilsson (KD) berätter om projektet som har dragit på tiden.

– Det har varit ett läroprojekt för både politiker och tjänstemän med vilka svårigheter man möter när man ska exploatera jungfrulig mark. Vi är inte så vana vid det i Hultsfred. Vi har tryckt på från politiken så mycket vi har kunnat på sistone men Länsstyrelsen har varit jobbig, vilket de alltid är i de här sammanhangen. De har sina intressen att bevaka och det är ett känsligt område. Området har fina naturvärden. Det gör att det har varit extra jobbigt att komma igenom allt, säger Åke Nilsson. 

Åke Bergh (M) håller med. 

– Äntligen är vi framme i den här långsamma processen som har drivits. Det ska bli väldigt intressant att följa det stora intresse som finns. Det är fantastiska lägen som vi kan erbjuda, säger Åke Bergh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: