Annons:

Sök

Annons:

  • Ny teknikslinga står klar i Virserum:

    Hjortens SK:s teknikslinga vid Dackestupet i Virserum är klar och gensvaret har varit bra. Här är det Lucas Cademark som tar ett par varv runt banan på sin mountainbike. Foto: Roberth Sundberg

  • Ny teknikslinga står klar i Virserum:
  • Ny teknikslinga står klar i Virserum:

Ny teknikslinga står klar i Virserum: "Cyklister kan utmanas och utvecklas"

En sprillans ny teknikslinga för mountainbike har kommit på plats vid Dackestupet i Virserum. Arbetet har pågått under våren och sommaren. 
– Det är ett teknikområde där våra medlemmar och besökare kan utmanas, utvecklas och ha roligt på cykel, säger Roberth Sundberg, ordförande för cykelsektionen i Hjortens SK. 

Annons:

Det var i maj månad som det började byggas för fullt vid Dackestupet i Virserum och nu står en teknikslinga för mountainbike helt klar. Abloc har byggt ett teknikområde där cyklister i alla åldrar har möjlighet att träna hopp, balans eller ta sig runt på den lättrullade slingan i vacker naturmiljö. 

Projektet har finansierats av Hultsfreds kommun, Virserums Sparbank, RF-SISU Småland och medlemmar i Hjortens SK har lagt ner många ideella arbetstimmar. Sedan en tid tillbaka är teknikbanan, som har kostat 400 000 kronor att färdigställa, klar för användning.

– Gensvaret har varit bra. Det har varit betydligt fler cyklister än tidigare. Syftet är i grunden att jobba lite bättre i vår verksamhet med kvalité och lättare kunna ha koll på ungdomarna när vi har träningar. Då har man olika tekniska hinder där de har möjlighet att göra olika linjeval. Det är också fritt fram för allmänheten att åka dit. Det blir en meningsfull fritid för barn och ungdomar och rekreation för vuxna, säger Roberth Sundberg, ordförande i cykelsektionen i Hjortens SK. 

"Kan utmanas och utvecklas"

Han berättar att teknikslingan blev precis som de hade föreställt sig även om de inte är helt klara än. 

– Företaget (Abloc) har inte mycket kvar att göra. Det är mer vi som ska snygga till i området när vi drar igång verksamheten igen efter sommaren. Slingan ligger i ett område som vi har möjlighet att utveckla mer med fler linjeval så våra ungdomar och besökare kan utmanas, utvecklas och ha roligt på cykel.

Det är en teknikslinga som är grävd och grusad för att det ska vara ett lättcyklat område med tillhörande vallar och hinder.

– Man ska kunna cykla med vilken cykel som helst. Målsättningen från början var att skapa en väldigt låg instegströskel för sporten. Beroende på hur roligt man tycker att det är kan man uppgradera sin cykel. Det är ett gediget arbete som företaget har lagt ner

Vad säger du om området som ni har skapat?

– Vi började för fyra år sedan och då var det väldigt smalt, kanske för de riktiga entusiasterna. Nu har vi ett utrymme som har något för alla. Det har hela tiden varit ambitionen för att kunna utveckla vår verksamhet. Vi behöver olika svårighetsgrader på våra leder för att attrahera så många som möjligt. Vi märkte tidigt att vi hade svårt att ta emot yngre barn från sex år. I år har vi verksamhet för barn från sex år och uppåt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: