Annons:

Sök

Annons:

VÅLDTOG KVINNLIG KOLLEGA – DÖMS TILL FÄNGELSE OCH UTVISNING

En man döms nu till fängelse och utvisning för en våldtäkt på en kvinnlig kollega. Foto: MostPhotos

VÅLDTOG KVINNLIG KOLLEGA – DÖMS TILL FÄNGELSE OCH UTVISNING

Den man som suttit häktad för en våldtäkt på ett LSS-boende i Hultsfreds kommun döms nu. Mannen döms för att ha våldtagit en kvinnlig kollega och påföljden blir flera års fängelse och därefter utvisning. 

Annons:

Det var den 6 februari vid lunchtid som våldäkten ägde rum på LSS-boendet i Hultsfreds kommun. Mannen åtalades för att ha att genomfört ett vaginalt samlag med målsägande, alltså den kvinnliga kollegan, som inte deltog frivilligt. 

På fredagen föll domen mot mannen, som är i 35-årsåldern. 

Av utredningen framgår att de båda varit kollegor en tid och att de bådas relation till att börja med var sedvanligt arbetsrelaterad. Mot slutet av 2023 tog mannen dock upp frågan om att ha sex tillsammans. 

Mannen menar att kvinnan skrivit att "vi får se" på frågan medan kvinnan säger att hon meddelat att hon inte var intresserad. 

Uppgifterna går isär

Uppgifterna om vad som hände den aktuella dagen går isär kraftigt. Tingsrätten konstaterar att ord står mot ord. Kvinnan har berättat hur mannen kom och ställde sig bredvid henne när hon höll på med en arbetsrelaterad sak. 

Han började då ta på hennes bröst och drog ned sina byxor. Han frågade om hon ville ha sex, men kvinnan sa nej. Ändå föste han in henne på toaletten, enligt kvinnan. Hon blev chockad, men sa nej flera gånger. Till slut kände hon att det inte var lönt att säga nej fler gånger. 

Då våldtog mannen henne. Efter våldtäkten stängde hon in sig på toaletten tills en kollega kom för att byta av henne. Kvinnan har mått dåligt efter händelsen och inte kunnat äta. 

Mannen har dock sagt att historierna inte skiljer sig så mycket utöver den detaljen att han menar att kvinnan var helt med på samlaget och att hon njöt av det. Samtidigt har han sagt att han hörde mummel, men inte kunde höra vad det var för mummel.

Fängelse och utvisning

Tingsrätten gör bedömningen att både misstänkt och målsägande berättat sammanhängande och gett detaljrika berättelser. Kvinnans version får stöd av flera vittnen som hon pratat med kort efter händelsen. 

Genom vittnenas berättelse om hur kvinnan uppträdde efter händelsen har åklagaren visat att hon inte deltog frivilligt, menar rätten. 

Att hon inte ville måste även mannen ha insett, anser tingsrätten. Han döms nu därför för våldtäkt. 

Påföljden bestäms till fängelse i tre år och mannen ska också utvisas efter avtjänat straff. Han har varit i Sverige sedan slutet av 00-talet och har anhöriga i landet. Även om han har anknytning hit, så väger skälen för utvisning tungt, menar rätten. Han döms därför också till utvisning och utvisningsbeslutet ska gälla utan tidsbegränsning. Han förbjuds därmed att återvända till Sverige.

Mannen ska också betala skadestånd till sin kvinnliga kollega på 215 000 kronor, främst som ersättning för kränkning men även för sveda och värk. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: