Annons:

Sök

Annons:

Tog leksaker från grannen – frias från stöld

Mannen trodde att trehjulingen och de övriga prylarna var övergivna. Därför frias han nu från stöld. Genrebild. Foto: MostPhotos

Tog leksaker från grannen – frias från stöld

En man i 20-årsåldern tog flera leksaker från sin granne i tron om att de var övergivna. Därför frias han nu för stöld.

Annons:

Mannen tog en trampbil, en trehjuling och en sabel någon gång i april 2023. Han ska också ha tagit utemöbler från samma person mellan 6-7 maj. Mannen har erkänt att han tog grejerna, men menat att de stått där länge och att han trodde att de var övergivna.

Händelserna avslöjades i samband med att grannen upptäckte att han saknades utemöblerna. Han konfronterade grannen och fick tillbaka borde. Polisen gjorde sedan en husrannsakan och fler av grannens prylar hittades. Grannen hävdar att han fortfarande saknar en pilbåge och en sabel och att dessa är värda 1 500 kronor.

Hittade patroner

Den åtalade har i förhör berättat att inte haft för avsikt att stjäla något, utan han trodde att prylarna var övergivna. Tingsrätten går på den åtalades linje och friar honom för stöld. Däremot hittade man även 37 hagelpatroner i mannens bostad. Den åtalade har hävdat att de låg där när han flyttade in och att han inte tänkte på att han var tvungen att anmäla innehavet.

Han döms för brott mot vapenlagen till böter på 1 500 kronor.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: