Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredsbo frias från bedrägeri – lägger över allt på kompisen

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Hultsfredsbo frias från bedrägeri – lägger över allt på kompisen

En man i 30-årsåldern bosatt i Hultsfred åtalades för bedrägeri. Det hela rörde en ipad som målsägande inte fick betalt för. Men tingsrätten väljer att fria mannen. 

Annons:

Enligt åklagaren, som åtalade mannen för bedrägeri, skulle Hultsfredsbon tillsammans med andra okända medgärningsman uppgett sig vilja köpa en ipad av målsägande. Ipaden skickades men någon betalning fick aldrig målsägande. 

Mannen från Hultsfred har hämtat ut ipaden på Coop i Hultsfred. Det här hände vintern 2021 och enligt åklagaren lurade Hultsfredsbon målsägande på en ipad till ett värde av 129 euro. 

Målsägande hade också yrkat på ett skadestånd på 1 400 kronor. Mannen har nekat till brott hela vägen. Han har erkänt att det är han som syns på bilderna när paketet hämtas ut på Coop. Han har uppgett att han hjälpte sin kompis som saknade legitimation och därför inte kunde hämta ut paket. 

Sa till kompisen att det var slut

Mannen har sagt att kompisen berättat att han skulle post till honom i hans namn och adress. Att kompisen tänkte lura honom och köpa grejer utan att betala för sig kände han inte till. 

Han har vid ett 30-tal tillfällen innan detta hämtat ut paket till kompisen utan att någon klagat. Efter just det här paketet tyckte han dock att det blivit för mycket och säger att han sagt till kompisen att han inte tänkte hämta ut fler. 

När han sedan blev kontaktad av polisen frågade han kompisen vad det handlade om, men vännen ska ha sagt att han inte visste. Mannen menar att han inte hade någon anledning att tro att kompisen sysslade med något brottsligt och säger att han själv inte fick någon ersättning för att hämta ut paketen. 

Var ett bedrägeri

Tingsrätten anser att det är utrett att målsägande blivit utsatt för ett bedrägeri. Däremot är det inte klarlagt att mannen haft uppsåt till att lura målsägande. Rätten menar att det inte går att dra någon slutsats av den skriftliga bevisningen att just de två har haft någon kontakt. Kompisen till mannen har inte hörts i utredningen och rätten menar att det inte finns något stöd för att mannen skulle ha handlat i direkt avsikt eller med insikt om att det var ett bedrägeri. Mannen har inte heller vad gäller just det här paketet insett risken för att det kunde handla om ett pågående brott.

Därför ogillar rätten åtalet och frikänner mannen från bedrägerianklagelserna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: