Annons:

Sök

Annons:

KVINNA I VIRSERUM LURADES PÅ FEMSIFFRIGT BELOPP

En kvinna i 70-årsåldern från Virserum har blivit utsatt för ett bedrägeri genom social manipulation och sett drygt 46 500 kronor försvinna från sitt konto. 

Annons:

Målsägande anger att det började med att en person skickade ett meddelande till henne och utgav sig för att vara från Postnord. Hon kontaktade telefonnumret i meddelandet och blev därefter kopplad till Handelsbankens säkerhetsavdelning. 

– Den första personen hon pratade med sa att hon hade beställt en dator för 14 000 kronor och hon blev kopplad vidare till säkerhetsavdelningen. Därefter var det en annan person som förmådde henne att identifiera sig med BankID, säger Anders Hultman. 

Bedragarna bad henne att föra över 74 000 kronor till ett av sina konton. Hon gjorde det och såg kort därefter att det hade gjorts två transaktioner på sammanlagt 46 545 kronor, först 28 508 kronor och sedan 18 037 kronor, från hennes bankkonto. 

Anders Hultman berättar att ärendet ligger öppet och utlagt på en handläggare på bedrägeriroteln. 

– Ärendet har lämnats vidare till bedrägeriroteln som tittar på vilka möjligheter som finns för att gå vidare. Pengarna har gått över någonstans. Jag har förstått att man är tuff när man driver de här ärendena eftersom det handlar om ganska mycket pengar, säger Hultman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: