Annons:

Sök

Annons:

  • Aktuell med ny utställning och nytt uttryck efter kurs på folkhögskolan

    Minna-Maria Jonsson är aktuell med ny utställning i Kalmar, där hon bland annat kommer ställa ut verk med ett nytt uttryck efter en kurs på Vimmerby Folkhögskola. Foto: Privat

  • Aktuell med ny utställning och nytt uttryck efter kurs på folkhögskolan

    Minna-Maria Jonsson är bildlärare på Vimarskolan och började semestern med en kalligrafi- och ordbildskurs där nya tavlor växte fram. Foto: Privat

  • Aktuell med ny utställning och nytt uttryck efter kurs på folkhögskolan

    En nytagen bild från när utställningen hängdes på tisdagen. Foto: Privat

Aktuell med ny utställning och nytt uttryck efter kurs på folkhögskolan

Det är tredje året nu som bildläraren Minna-Maria Jonsson från Hultsfred börjar semestern med en bildkurs på Vimmerby Folkhögskola. Resultatet blir en del i en ny utställning i Kalmar.

Annons:

I morgon fredag har Minna-Maria Jonsson vernissage på en ny utställning på galleri Jenny på Esplanaden i Kalmar, där hon kommer ställa ut tavlor och glassmycken.

– Det känns jätteroligt. Jag har ställt ut på det galleriet tidigare, men då har det bara varit lite i skylten, nu blir det lite mer den här gången, säger Minna-Maria Jonsson som är lärare på Vimarskolan i Vimmerby, i huvudsak i bild för årskurs 7-9.

Ett helt nytt uttryck 

Den som är bekant med Minna-Marias konst ser ett helt nytt uttryck i hennes senaste verk. För tredje året inledde hon nämligen semestern med studier på Vimmerby Folkhögskola där hon gick en kalligrafi- och ordbildskurs.

– Så det är lite nytt uttryck med texter i som jag kommer att ha med på utställningen i Kalmar, där jag ställer ut både lite nytt och lite gammalt.

Vad ger det dig som konstnär att komma i väg till andra städer?

– Det blir att man breddar perspektivet och de har ju en annan typ av konst som de ställer ut, så det finns en annan typ av kundkrets som man kan nå. Så det är kul och jag har bott i Kalmar i många år, så det är kul att komma tillbaka. Jag kommer passa på att träffa lite folk och Kalmar är ju en fin sommarstad, så jag kombinerar nytta med nöje.

Tidigare har Minna-Maria Jonsson ställt ut på i Vimmerby på CHG galleri och på galleri Kopparslagaren och hon är även en av konstnärerna som medverkar i Kreativa Rummet i Hultsfred. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: