Annons:

Sök

Annons:

Stor konsertsatsning på Näs i sommar – ”En röd tråd”

Sommarkvällarna på Astrid Lindgrens Näs vidareutvecklas i år och sex olika akter har bokats. Foto: Pressbild

Stor konsertsatsning på Näs i sommar – ”En röd tråd”

Astrid Lindgrens Näs vidareutvecklar sina sommarkvällar i Apellunden i år. Sex olika akter är bokade och startskottet går redan imorgon.
– Det känns superkul, säger Alice Hartvig, evenemangsansvarig på Näs.

Annons:

Tidigare somrars musikunderhållning på Näs tar en annan riktning i år. I år blir det sex unika konserter med sex olika akter. Föregående somrar har koncernens egna husband – Luffarorkestern, Jubileumsorkestern, Sommartrion (kärt barn har många namn…) – stått för underhållningen helt allena. I år är trion förband till fem av akterna samtidigt som man har en egen helkväll.

Totalt blir det alltså sex olika musikakter på Näs varje fredag från och med imorgon.

Alice Hartvig har planerat upplägget.

– Vi har försökt få ihop en röd tråd mellan kvällarna och jag har velat ha det lugnt, visaktigt och intimt. Det ska inte vara fullband och brassas på med ös utan cleant och mysigt. Första gången finns det inte jättemarginal att sväva ut, men många av artisterna som vi varit i kontakt med har varit sugna på att komma hit, säger Hartvig och fortsätter:

– Samtidigt som varje artist tillhör den röda tråden så står de för sig själva också. Det är en jättefin blandning och jag tycker synd om de som behöver välja bland kvällarna.

"Fanatastiska musiker"

Här ger Hartvig en kort kommentar om artisterna som bokats: 

Imago.

– Det är tre musiker som har tonsatt dikter av Karin Boye och Pär Lagerkvist och börjat skriva egen musik. Det är mycket poesi och texter och jättevackert.

Kristin Amparo.

– Hon är väldigt spretig som artist, hon har gjort mycket i olika genrer och samarbeten. Det är avskalat och lugnt och fokus på texter. Hon var även med på skivan till Emil i Lönnberga-jubiléet så det finns en koppling där.

She.

– Det är fyra tjejer som sjunger stämsång, de skriver sina egna arr, de har också lite Astrid-tema i sina låtar. De har en enkelhet med sina fyra röster.

Dimpker Brothers.

– De är från Västervik och spelar avskalad americana med mycket stämsång och fokus på text.

Sommartrion.

– Det är trion från Astrid Lindgrens Värld och de får en egen kväll. De ska också vara förband till de andra kvällarna och det känns jättefint, dels för att vi kan använda de fantastiska musiker som finns i bolaget och dels för att det blir helhetsupplevelse för gästerna.

Highway Honeys.

– De kör ganska americanabaserat, med mycket stämsång och är ganska riviga. Det känns fint att ha dem som sista band. 

"Det är en skillnad"

Årets musiksatsning är den största inom området som Näs har gjort på många år.

– Det är ett litet pilot-projekt med lite dyrare artister. Det är en skillnad i att musiken tidigare har varit gratis, nu kostar konserten pengar, men man får också så mycket mer. Vi har fått hit så många bra artister och det ska verkligen bli roligt att se att det som bara varit i datorn nu ska ut på golvet och bli verklighet. Jag hoppas det kommer mycket folk och att man kan dela en fin musikkväll tillsammans.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: